Yeraltından Gelen Cehennem Sesleri - Medya Budur

Matbuat Basın Derken Medya

Yaratıcı çözümler üretir; markalar için iletişim stratejileri geliştirir...

Yeraltından Gelen Cehennem Sesleri


İlk olarak KGB kaynaklarında 80'lerin sonunda karşımıza çıktığına inanılan ve sonraları basında kendisine yer bulan hadise, Rusya Federasyonunun kuzeyinde Kola yarımadasında Moskova'ya kuş uçuşu 1.400 km uzaklıkta yaşanıyor.

 

Bulunan büyük ve geniş çukurun meteor kaynaklı mı, yoksa yeraltı katmanlarında meydana gelen bir çökme sonucu mu oluştuğu merak ediliyor ve jeologlardan oluşan bir grup bilim adamı eşliğinde sondaj çalışmaları başlıyor. Bilim insanlarının hedefi mümkün olduğunca derinlere inerek olabildiğince veri elde etmek olsa da ilk etapta planladıkları derinlik 15 bin metredir.

 

İlk bilimsel sondaj 24 Mayıs 1970'de başlıyor. En derin noktasına ise 1989'da 12.262 metre ile SG-3 çukurunda ulaşılıyor. O yıllarda Dünya üzerindeki en derin sondaj - yapay olarak açılmış delik - olma özelliğini de kazanacaktır. 1992'de ise biraz sonra izah edeceğimiz güçlüklerle baş edilemez ve kazı durdurulur.


Ekstra bir bilgi daha paylaşalım; rekoru Mayıs 2008'de Katar'da açılan BD-04A kuyusu 12.289 metreye ulaşarak kırar. Rusya’da 2011'de açılan Sahalin-I petrol kuyusu 12.345 metre ile bayrağı devralır. Şimdilerde son durum nedir farklı bir derinlik var mıdır bir bilgimiz yok.

 

Bilim adamları 12 km derinlikte garip veriler kaydetmeye başlar. Dev matkabın ucu inanılmaz bir hızla dönmekte, yukarıdakilere bir yer altı mağarasına denk geldiklerini düşündürmektedir. Artık kırılacak delinecek bir şeyler de yoktur. Sondaj aleti çıkarıldıktan sonra sıcak ve uğuldamaya benzer sesler kaydedilmeye başlanır. O seviyede 1200 derece gibi muazzam bir sıcaklık ölçülür.

 

Yer kabuğu araştırmaları konusunda en yetkin isimlerden birisi olan Dr. Dimitri Azzakov eşliğinde ekip, ısıya dayanıklı hassas mikrofonlar yerleştirerek kuyudan aşağı sarkıtır. Bekledikleri, erimiş kayaların plakaların oluşturduğu basınç sesleri olsa da karşılaşacakları çok farklıdır. Tek duyulan milyonlarca insanın çığlıklarına benzer seslerdir.

 

İlerleyen günlerde Kazakistan'daki Baikonur uzay üssünden ısıya dayanıklı bir kamera istenir. Venüs gözlemlerinde kullanılması planlanan dayanıklı kamera aşağı sarkıtılır ve bir saat süreyle açık bırakılır. Buraya dikkat: "Parlak kaya yüzeylerinde hareketsiz ve titrek insan silüetleri gözlemlenir." Bir kaç dakikalık kayıt alabilirler; mikrofon ve kamera gözden kaybolur.

 

Sondaj operasyonunun başındaki akademisyen D. M. Huberman ise nispeten tarafsız ve şunları söylüyor: "Bana bu gizemli hikayeler hakkında sorular sorulduğunda ne söyleyeceğimi bilemiyorum. Bir yandan "cehennem sesleri" ile ilgili hikayeler saçmalık. Öte yandan, dürüst bir bilim insanı olarak burada tam olarak ne olduğunu bildiğimi söyleyemem. Gerçekten çok garip bir ses kaydedildi ve sonrasında bir patlama oldu. Birkaç gün sonra aynı derinlikte hiçbir şey bulunmadı."

 

Olayın doğruluğu konusunda yeminler eden Azzakov ve ekibinin olanı biteni kimseye anlatmaması ve sızdırmaması için uzay merkezi tarafından uyarıldığı iddia ediliyor. Bir çok belge ve veri de imha edilmiş ya da öyle olduğu söyleniyor. Jeologlar ve ekip üyeleri malzemeleri ne var ne yoksa bırakıp kaçmış.

 

Frekans karışıklığı, cinlerin sesleri, cehennemin sesleri ya da başka bir şey. Bildiğimiz tek şey konunun şimdiye kadar açıklığa kavuşturulamamış olduğu. Geçmişte helak edilen kavimlerin ya da geçmişte yaşanan felaketlerin atmosfer tarafından kaydedilen sesleri olabileceği şimdilik en sempatik ve akla en yatkın tez gibi.

 

Dünya yüzeyinin sadece yüzde 0.2’sini delerek ulaşabildiğimiz, paranormal olayların gerisinde kalan veriler ise şu şekildedir: Bilim insanları yerin 12 km altında su olabileceğini ispatın yanı sıra, 6,7 km'lerde ise mikroskopik tek hücreli canlı fosilleri buldular. Tabi bir çok veri saydığımız bu gizemlerin gölgesinde kaldı.

 

Ya Gerçek?

 

Şehir efsanelerini sorgulayan bir web sitesi, hikayenin ve söz konusu seslerin 90'ların ortalarında Age Rendalen adlı Norveçli bir ilkokul öğretmeni tarafından uydurulduğunu ve bir senaryoyla birlikte internette başarıyla yayıldığını ileri sürüyor.

 

Söz konusu derin sondaj kuyusunun dinamitle patlatılarak kapatıldığı söylenmektedir. 9 km derinlikte keşfettikleri; ton başına 78 gramlık altın olduğu verisi bana cehennem seslerinden ya da işçilerin "cehennemdeki günahkarların çığlığı" hikayesinden daha ilginç geliyor!

 

"Yeraltından Gelen Cehennem Sesleri" başlıklı fotoğrafı bol bu yazımızda sizlere; yeraltından gelen cehennem sesleri, yeraltından gelen sesler rusya, yeraltından gelen garip sesler, yeraltından gelen ses, yeraltından gelen sesler eksi, yeraltından gelen sesler doğru mu, kola derin sondajı, kola derin sondaj kuyusu ve kola derin sondaj rusya başlıklarıyla alakalı biraz korkutucu bilgiler paylaştık, umarız beğendiniz ve sitemizi takip etmeye devam edersiniz.

Yorumlarınız Değerlidir