Türkiye'de Paranormal Olaylar Yaşanan Mekanlar - Medya Budur

Matbuat Basın Derken Medya

Yaratıcı çözümler üretir; markalar için iletişim stratejileri geliştirir...

Türkiye'de Paranormal Olaylar Yaşanan Mekanlar


Molla Zeyrek Camii


İstanbul'un fethinden sonra kilisenin camiye çevrilmesiyle ortaya çıkan Fatih Molla Zeyrek Camii, önceleri ahır olduğu söylenen arazisi ile alakalı ürpertici söylentileriyle öne çıkıyor. Ahırın içinde ürkütücü bir kuyu, altında ise bir mahzen olduğu iddia ediliyor. Zamanında hayvanlarını bırakanlar çığlık sesleri duydukları için akşamları oraya gitmekten korkarlarmış. Günümüzde park olan bölgeden hala çığlık sesleri duyduklarını söyleyenler mevcut.


Issız Cuma Mezarlığı


Çanakkale'da Seyvan ve Çakıroba Köyleri arasında bulunan 700 yıllık Issız Cuma cami mezarlığında yaşananlar Siccin 2 adlı filme de konu edilmişti. Mezarlığa defnedilen bir anne ve bebeğinin birbirinden ayrı mezarları, tanıklara göre her seferinde yeniden birleşmiş. Hatice E. ve Ayşe bebek ziyaretçileri kendisine çekmeyi sürdürüyor.


Yusuf Ziya Paşa Köşkü


Şimdilerde müze olarak kullanılan ve hala perili köşk olarak anılan Yusuf Ziya Paşa Köşkü, boş katlarında geceleri uzun saçlı genç bir kadının gezindiği dedikoduları ile anılıyor. 90'larda köşkün inşaatında çalışan işçiler aynalarda eski elbiselere bürünmüş bir kadın silueti gördüklerini, hatta piyano çaldığını işittiklerini iddia edeceklerdir.


129 No'lu Apartman


ODTÜ'de okuyan satanist ayinlere meraklı iki kız öğrenci, dairelerinde gizemli bir şekilde ölürler. Komşularına göre öldükleri gece şiddetli bir deprem olmuş tüm apartmanda eşyalar sağa sola savrulup camlar kırılmıştır. Hadisenin yaşandığı 129 no'lu apartmanın en üst katına sonraları girme cesaretinde bulunanlar, tarifsiz kokular duyduklarını hatta camların kendi kendilerine kırıldığını gördüklerini söylerler.


Malatya'nın Arguvan İlçesine Bağlı Kızık Köyü


Balıkların kutsallığına inanan; köy muhtarı ve tüm ailesinin bir yıl içindeki ölümünden de etkilenen Kızık köyü sakinleri, balık için kurban kesiliyor ve o balıklar öldüklerinde törenle dualar eşliğinde köy mezarlığında toprağa veriyor. Bu balıklardan 'şifa, çocuksuzlara da çocuk' dileğinde bulunuluyor. İnanışa göre zamanında, köy muhtarı içme suyu olarak da kullanılan kaynaktaki balıkları alıp dışarı atmış.


Cemil Molla Köşkü


Kuzguncuk'tan Beylerbeyi'ne doğru giden yol üzerinde yer alan, 1885'te yaptırılan Cemil Molla Köşkü perili olduğuna inanılan İstanbul'daki bir başka mekan. Bunun nedeni olarak gelen işçilerin birkaç güne kalmadan işi bırakıp kaçtıkları gösterilmiş.


Sakarya'daki Büyülü Köy


1921'de Sakarya'da yaşanan hikaye Azem adlı filme de konu edilmişti. İddialara göre köyü üç harfliler basınca köyün 120 küsur hanesi her şeyi bırakıp kaçar. Sebebinin Arapçada 'savunucu' anlamına gelen Azem büyüsünün yapılmış olduğuna inanılır.


Cevahir Bedesteni


Burada zaman zaman ayinler yapan ezoterik tarikat üyelerinin inancına göre; Kapalıçarşı Cevahir Bedestenindeki bir nokta, farklı bir zaman boyutuna açılan bir kapıya ev sahipliği yapıyor.


Havran'daki Esrarengiz Mağara


Balıkesir'in Havran ilçesinde bulunan esrarengiz mağaralara girenlerin bir daha çıkamadığına inanılıyor. Eğmir, Dereören ve Hallaçlar köylüleri mağaranın etrafının insan kemikleriyle dolu olduğunu iddia ediyor. Hayvanlarını otlatan çobanlar mağaraların bulunduğu bölgeden geçmediklerini söylüyor. Giren koyun olursa bir daha çıkmıyor, koyununun peşinden olursa ondan da haber alınamıyormuş.


Tezveren Baba Türbesi


Dolapdere Tezveren Baba Türbesi, en esrarengiz mekanlardan. Tezveren Baba ise Osmanlı zamanında şehit düşmüş bir ermiş. Rivayete göre ayakları olmayan Tezveren Baba takunyaları elde dolaşıyor, bu takunyaların tıkırtıları duyuluyormuş. Hatta türbede görevli kişinin anneannesi hayattayken kendisini direkt olarak gördüğünü bile söylermiş. Günümüzde ziyaretçiler, Tezveren Baba'nın ibrikle abdest aldığına inandığı için yanlarında takunyalarla geliyorlar.


Harput


Antik kent Harput'ta Kamos adındaki kötücül geceleri dolaşan bir varlığın yaşadığına inanılıyor. Yaratık rivayetlere göre bazen iri yarı, bazen de cüce görünüşlü ve zaman kara kedi şeklinde de görülebiliyor.


Büyükada’daki Terkedilmiş Ev


Büyükada'da yaşayanlar evin perili ve lanetli olduğuna inandıkları için yıllardır mekana yaklaşmıyorlar. Özellikle geceleri evin yakınlarına gitmek cesaret istiyor. Alman bir askere ait olan terk edilmiş ev adanın tepelerine, çok ıssız bir yere inşa edilmiş olan ve Birinci Dünya Savaşında Osmanlı ordusunda görev yapmış olan bir Alman askerine ait bir yapı.


Yedikule Zindanları


390'da İmparator I. Theodosius tarafından inşa edilen mekanda esir edilen ve sonrasında idam edilen Pagan bir rahibin zindanda bulunan bütün insanları lanetlediğine inanılıyor. Yedi Kule'de bazen çığlıkların ve hatta Latince'ye benzer sözlerin yankılandığı, o çığlıkların da ruhları zindanlara hapsolmuş işkencecilere ait olduğu söyleniyor.


Kastamonu'daki Esrarengiz Türbe


Türbenin adı ve yeri Müfessir Alaeddin Hazretlerinin Işıklı Türbesi. ‘Türbeyi yıkıp başka bir yere daha iyisini yaparız’ diyen tüm denemelerin başarısız olduğu; buldozerin, kazmaların arıza yapıp sebepsizce toprağa saplandığına şahit olunmuş.


Davutlu Köyü


Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesine bağlı Davutlu köyünde yaşandığı iddia edilen Karadedeler olayı, filmlere romanlara konu olan bir başka gizem. Söylentilere göre, 1989 yılında köylüler hava karardıktan sonra cinleri alenen görmeye başlarlar. O günden sonra da belli bir süre köylüler evden dışarı adım atmaz. Olayları araştıran gazeteci H.B. ortadan kaybolur, H.B.'yi sorgulayan jandarma yıllar sonra bunalıma girerek intihar eder.


Büyükada Rum Yetimhanesi


Dünyanın en büyük 2. ahşap yapısında bahçeden gelen çocuk sesinin sebebi kuyuda ölen çocuk olduğuna inanılan bir başka mekan daha İstanbul'dan! Bir gün Büyükadaya yolunuz düşerse büyük tur yapın ve bu binayı mutlaka görün!


Antalya'daki Cinli Apartman


Antalya'da 16 dairenin bulunduğu cinli olduğu iddia edilen binadaki daireler ne satılıyor, ne de kiraya verilebiliyor. Kimine göre bina bir vakitler yatır üzerine yapılmış, kimine göre de evde yaşayan bir kız cinnet geçirip annesini öldürmüş.


"Türkiye'de Paranormal Olaylar Yaşanan Mekanlar" başlıklı bu fotoğrafı bol yazımızda sizlere; paranormal olaylar, paranormal olaylar yaşanan mekanlar, paranormal olaylar türkiye, paranormal olaylar ekşi, paranormal olaylar nedir, paranormal olaylar youtube, paranormal olaylar oku, paranormal olaylar onedio, paranormal olaylar film ve paranormal olaylar izle başlıklarıyla alakalı biraz korkutucu bilgiler paylaştık, umarız beğendiniz ve sitemizi takip etmeye devam edersiniz.

Yorumlarınız Değerlidir