Kocaayak Efsanesinin Sırrı Çözüldü - Medya Budur

Matbuat Basın Derken Medya

Yaratıcı çözümler üretir; markalar için iletişim stratejileri geliştirir...

Kocaayak Efsanesinin Sırrı Çözüldü


Boyları 1,85 ile 2,50 metre arasında değişen Kocaayak veya Yeti, çoğu kişinin Himalayalar'da (Hindistan, Nepal, Çin, Butan) yaşadığına inandığı, primat-benzeri, devasa bir yaratıktır, ormanda yaşayan yarı insan yarı hayvan bir yaratık olarak da bilinir.


Çoğunlukla ayak izleri insan ayağından çok daha büyüktür beş parmaklıdır. Fakat 2'den 6 parmaklıya kadar değişen izlerde de rastlanır.

 

Yeti - Kocaayak Nedir?


Yüzyıllardır birçok hikayeye konu olan ve Yeti olarak hikayelendirilen nesne, umumiyetle siyah olmakla birlikte bir insanın üç katı boyutunda olabilen; dev ayaklı, gorile benzetilen ve genelde Himalayalar gibi soğuk iklimlerde, ABD'nin kuzeybatı ve Kanada'nın batı kesimlerinde yaşadığı belirtilen insan üstü yaratıktır. 


Yapılan araştırmalar neticesinde bilim insanlarının çoğu böyle bir yaratığın hiç var olmadığı, tamamen efsanevi inançlara dayandığını söylemiştir.


Araştırmacılar, bugüne kadar bulunan kemik, diş, deri, saç ve dışkı örneklerinin neredeyse tamamının Asya siyah ayısına ait olduğunu belirledi. Buna göre kocaayak efsanesinin sırrı DNA'larla çözüldü denilebilir.


Kocaayak efsanesine odaklandığımız bu yazımızda; yeti nedir, kocaayak nerede, kocaayak nedir ve kocaayak efsanesi başlıklarına değinmeye çalıştık. Umarım beğenir ve yorumlarınızı paylaşırsınız.

Yorumlarınız Değerlidir