Kaybolan Eşyayı Bulmak için Okunabilecek Dualar - Medya Budur

Matbuat Basın Derken Medya

Yaratıcı çözümler üretir; markalar için iletişim stratejileri geliştirir...

Kaybolan Eşyayı Bulmak için Okunabilecek Dualar


Hz. Ömer (ra)'in oğlu Abdullah Müslümanlara şöyle seslenmektedir: "Bir eşyasını çaldıran yahut kaybeden bir kişi, iki rekat namaz kıldıktan sonra şöyle dua etmelidir: 'Allâhümme rabbe'd-dâlleti ve hâdiye'd-dâlleti, rudde aleyye dâlletî bi kudretike ve sultânike. Fe in-nehâ min fadlike ve atâike.'"


Anlamı şöyle izah edebiliriz: "Ey kaybolanların Rabbi ve kaybolanları ve yolunu kaybedenleri doğru yola kılavuzlayan Allah'ım! Kudretin ve saltanatın hakkı için kaybettiğim şeyi bana iade eyle. Çünkü bu senin fazl ve keremindendir." (Kaynak: Bostanu'l-Arifin; Bilal Eren, Açıklamalı Dua Hazinesi, s. 304)


Kaybolan, çalınan bir şeyi bulmak için, her gün yirmi beş kere yapılması gereken dua yine İbni Âbidin'den kaynakla şöyle belirtiliyor: "Yâ câmi’annâsi li-yevmin lâ raybe fihi innallahe lâ yuhlif-ül mi’âd icma’ beyni ve beyne …" Burada dikkat edilmesi gereken nokta; "Noktaların yerinde, kaybolan şeyin isminin söylenmesi gereğidir."


Kaybolan Eşyayı Bulmak için Okunabilecek Dualar başlıklı bu yazımızda sizlere; denenmiş kayıp bulma duası, kayıp duası cübbeli, kaybolan eşyayı bulmak için esmaül hüsna, evde kaybolan altın nasıl bulunur, kayıp duası vedduha, hırsızın çaldığı eşyayı geri getirme duası, kaybolan eşyayı rüyada görmek için dua, kayıp insan için okunacak dua, ethem dede duası, kaybolan eşyayı geri getirme duası, ibrahim ethem hazretleri kayıp duası, calinan eşyayı rüyada bulmak ve parayı koyduğum yeri unuttum arama sonuçlarıyla alakalı bilgi verebilecek içerikleri derlemeye çalıştık umarız beğenir ve yorumlarınızı paylaşırsınız.

Yorumlarınız Değerlidir