İstanbul’un Cinleri Hakkında Korkunç Bilgiler - Medya Budur

Matbuat Basın Derken Medya

Yaratıcı çözümler üretir; markalar için iletişim stratejileri geliştirir...

İstanbul’un Cinleri Hakkında Korkunç Bilgiler


Varlıklarından korku duyduğumuz için ulu orta anmaktan kaçtığımız ve bilhassa akşam namazından sonra; "iyi saatte olsunlar" ve "üç harfliler" diyerek geçiştirdiğimiz cinler, İstanbul'a ait gizemlerde ve folklorik anlatılarda sık karşımıza çıkar.


Topkapı Sarayı’nın Harem kısmındaki Altın Yol’un sonunda "Cinlerin Meşveret Yeri" adı verilen bir koridor olduğunu duymuş muydunuz? İnanışa göre bu mekan her gece cinlerin toplaşıp sohbet ettikleri, işlerini düşünüp kararlaştırdıkları bir yermiş. Elbette buradan geçenin de çarpılacağını eklemişler. Şehzadeler Dairesi’ne veya Harem'e fazla yaklaşılmaması için alınan bir önlem olduğunu iddia edenler de var.


Fatih'e yolu düşenleri de uyaralım o halde. Molla Zeyrek Camii’nin günümüzde otopark'a dönüştürülmüş arazisi de "cinlerle" ilişkili ürperten hikayelere konu bir başka yer. Bu parka bakan sokakta epeyce eski bir ahır, içinde de ahalinin korktuğu bir mahzen ve kuyu olduğu dile getiriliyor. Hayvanınızı bağladıysanız akşam ezanından sınra buraya giremeyeceğiniz, halen gece yarıları (ahır olmadığı halde) çığlık seslerinin geldiği söylenmekte.


Evliya Çelebi, meşhur Seyahatname’sinde 15. yüzyılın İstanbul’unda da cin anlatılarına ve cinli hamamlara bolca yer verir. Hasköy’den bahsederken buranın gizemli ve korkutucu bir yer olduğu ekler.


Bu yazımızda; İstanbul'un cinleri, üç harfliler, cinlerin başı kim? ve cin uğraması ne demek? başlıklarına değinmeye çalıştık. Umarım beğenir ve yorumlarınızı paylaşırsınız.

Yorumlarınız Değerlidir