İmam-ı Şibli'nin Cinlerin Esrarı Adlı Kitabı - Medya Budur

Matbuat Basın Derken Medya

Yaratıcı çözümler üretir; markalar için iletişim stratejileri geliştirir...

İmam-ı Şibli'nin Cinlerin Esrarı Adlı Kitabı


Cinlere dair İslam kaynakları arasında öne çıkan en kapsamlı eser Maliki Mezhebinin fıkıh alimlerinden İmam-ı Şibli’nin (Ebubekir Şibli) Cinlerin Esrarı adlı kitabıdır.


Kitabın, Kahire El-Ezher Üniversitesinden Türk asıllı mütercim Muhammet Fersat tarafından uzun emeklerle tercüme edilmiş ilk Türkçe baskısı 1970'li yıllarda İstanbul’da yayınlanır ancak rivayet odur ki “Cin Çağırma Metodları” bölümü psikolojik sorunlar yaşayan insanların ve intiharların artması sonucu yayıncısı Fersat Yayınevi tarafından eserden çıkarılır. Denilir ki o yıllarda psikiyatri servisleri uzun bir süre cin vak'alarıyla uğraşmıştır.


Günümüzde piyasada bulunabilen kitabın davetname ve cin kabileleri gibi özel bölümleri sansürlenmiştir. Sansürlü halinin dahi İmam Hatip liselerinde kaynak kitap olarak okutulduğu bilinmektedir. Dili biraz ağır da olsa kaynak kitap niteliği taşır. 


Kitabın Arapça orijinalı 880 yılında yazıldı. Ehli Sünnet'in büyüklerinden ve Cüneyd-i Bağdadî'nin şakirtlerinden İmam-ı Şibli; “Cinlerden korunmak için neler yapmalı, Müslüman ve gayrimüslim cinler, zararsız cinler, cinlerin tehlikeleri, cinlerle evlenmek mümkün mü?” gibi parapsikolojik konulara değinmiştir.


Bağdat alimlerinden İmam Şibli buyurur ki: "Dört yüz hocadan ders okudum. Bunlardan dört bin hadîs-i şerîf öğrendim. Bütün bu hadislerden bir tanesini seçip kendimi ona uydurdum. Çünkü, kurtuluşu ve saadeti ebediyyeye kavuşmayı bunda buldum ve bütün nasihatleri hep bunun için gördüm. 


Seçtiğim hadîs-i şerîf şudur. Peygamberimiz (sallallahü aleyhi ve sellem), bir sahâbiye buyurdu ki: Dünya için dünyada kalacağın kadar çalış. Ahiret için, orada sonsuz kalacağına göre çalış, Allahü teâlâya, muhtaç olduğun kadar itaat et. Cehenneme dayanabileceğin kadar günah işle."


Kitabın sansürsüz versiyonunu dakikalar içinde bulabilirsiniz ancak kimseye vesile olmasını ve okumasını tavsiye etmiyorum. Nedenini izah edelim:


Hasan Karacadağ'ın 5 Nisan 2013 tarihinde gösterime giren ve 500 bine yakın kişinin izlediği 'El-Cin' isimli bir korku filmi mevcuttur hatırlarsınız. Başrol oyuncusu Fulya Zenginer'in cin etkisi altına girişinin anlatıldığı bir sahnede, gerçeğe olsun diye cin çağırmayı denerler. Elbette 'Cinlerin Esrarı' isimli kitabın yasaklanan talimatlarına göre. Özetle Karacadağ; çekimlerde gerçekten cin çağıracak, aynı zamanda da bu olayı filme koyacaktı.


İki saatte biter denilse de günler süren sahnenin çekimlerinde yaşananlar, tüm ekibe sıkıntılı anlar yaşattı. Çekim sırasında ışıklar patladı, elektrikler kesildi, dünyanın en iyi ekipmanı olarak kabul edilen Red kamera onlarca şahidin eşliğinde anlamsız hatalar verdi. Başrol oyuncusunun nedensiz bir şekilde midesinden rahatsızlanmasını, hoca rolünü oynayan oyuncunun defalarca kusmasını saymıyoruz bile.


Ek Bilgi: "Ebubekir Şibli'nin, 'Cinlerin Esrarı' isimli kitabının kayıp sayfaları yine aynı yönetmende bulunuyor. Eski Mısır alfabesiyle ve Aramice yazılan belgeler Japonya'daki dijital restorasyon sonrasında dilimize çevrilmiş ve orijinalliğinden emin olunmuş." Karacadağ, kayıp metnin Ebu Akeb Neccari isimli Nusaybinli bir cin tarafından yazıldığına, insan kelamı olmadığına inanıyor.


"İmam-ı Şibli'nin Cinlerin Esrarı Adlı Kitabı" başlıklı bu kısa ve mistik yazımızda sizlere; imam şibli, imam şibli kimdir, imam şibli cinlerin esrarı, imam şibli cinlerin esrarı pdf, imam şibli sözleri, imam şibli cinlerin esrarı kitabı oku, imam şibli pdf, imam şibli hz ömer, imam şibli rüya tabirleri ve imam şibli cinlerin esrarı kitabı başlıklarıyla alakalı biraz teknik biraz da korkutucu bilgiler derledik, umarım beğenir ve yazımıza oy verirsiniz.

Yorumlarınız Değerlidir