Hz. Aişe ve Cinlerin Mahkemesi - Medya Budur

Matbuat Basın Derken Medya

Yaratıcı çözümler üretir; markalar için iletişim stratejileri geliştirir...

Hz. Aişe ve Cinlerin Mahkemesi


Kur'anı Kerim dinlemek için Hz. Aişe'nin evine sürekli gelen cinlerden biri, aynı zamanda Sahabe idi ve Hz. Aişe validemiz yanlışlıkla böyle bir Sahabeyi istemeden de olsa katledecek ve bundan dolayı manevi bir mahkemede hesaba çekilecekti.


Hz. Aişe validemiz söz konusu bizlere hadiseyi alimler vasıtasıyla şöyle naklediyor: 'Evde dolaşan bir canlıyı istemeden (muhtemelen o bölgede çokça bulunan bir yılanı kastediyor) öldürmüştüm. Olayın gecesinde rüyamda beni bir mahkemeye çıkararak cinayet işlediğimi söylediler. 'Hayır, ben kimseyi bilerek ve isteyerek öldürmedim..' dediysem de, ısrarlı konuşmalarından gündüz öldürdüğüm yılandan bahsettiklerini anlamıştım.


Meğer o varlık aslında yılan değilmiş ve sahabe cinlerden imiş. Kendimi müdafaa  için: 'O da niçin kendi evimde beni gözetliyor?' deyince: 'Hayır, o asla sana bakmak gözetlemek gibi bir gayeyle yanına gelmezdi. Hele tesettürsüzken, kat'iyen odana giremezdi. Lakin o, bir Kur'an aşığı idi. Efendimizden ilk dinlediği Kur'an'ın lezzeti, onu o kadar sarmıştı ki, Allah Rasûlü'nden sonra o manevi zevki, hep senin Kur'an'ında arardı. Evinize gelişi işte bu sebepleydi..' dediler.


Hz. Aişe son olarak validemiz diyor ki; 'uyandığımda olayın şiddetinden ter içinde kalmıştım. Hatamı affettirmek için de, ihtiyaç sahiplerine sadakalar dağıtıp, bazı köleleri de azat ettim...' Kaynak: (Kurtubi, el-Camiu Liahkami'l-Kur'an, 16/214,215)


Şimdilerde evlerimizde pek olmasa da evde her hangi bir haşarat veya mahluk yılan, çıyan, böcek vs. gibi mahluk görürseniz hemen telef etmeyin diye de alimler ekler malumunuz. Bu olayda Hz. Aişe bir yılanı öldürdükten sonra gece rüyasında Cin taifesi tarafından mahkemede yargılanmış ve yılanı, içinde bir cin olduğunu bilmeden öldürdüğü için beraat etmiştir.


Hz. Aişe ve Cinlerin Mahkemesi başlıklı bu yazımızda sizlerle; cin kabileleri, cinler alemine nasıl geçilir, cinlerin özellikleri, inşirah cinleri, cinler altın sever mi, cinlerin dünyası nasıldır, cinler nerede yaşar ve cinler insanlara bilgi verir mi arama sonuçlarıyla alakalı bilgi verebilecek notlarımı paylaştım. Umarım beğenir sitemizi takibe alır ve değerli yorumlarınızı paylaşırsınız.

Yorumlarınız Değerlidir