Hamile Kadınlara Musallat Olan Cinler - Medya Budur

Matbuat Basın Derken Medya

Yaratıcı çözümler üretir; markalar için iletişim stratejileri geliştirir...

Hamile Kadınlara Musallat Olan Cinler


Dilimize de yerleşen "Sübyan", malumunuz "çocuk" demektir. "Ümmü Sübyan ise, çocuk anası" olarak Arapça'dan çevrilebilir. Bazı eski eserlerde "Ümmü Sübyan" denen bir cinin var olduğu, gebelere musallat olup, çocuklarını düşürebildiği nakledilir. Bunu ispat etmek için de hadis olduğu iddia edilen şu ifadeler nakledilir; "Yeni doğan çocuğunuzun sağ kulağına ezan, sol kulağına kamet okursanız "ümmü sıbyan" cini ona dokunamaz."


Anne karnındakilerin yanı sıra küçük çocuklara da musallat olduğu söylenen Ümmü Sübyan ya da Sıbyan için yukarda paylaştığımız hadisin (!) muhtemelen yerel kültür ve mitolojilerden geçmiş kaynaksız bir ifade olduğu, kaynağı olmadığı görüşü ağırlık kazanmaktadır. Elbette yeni doğanların sağ kulağına ezan, sol kulağına da kamet okunması sünneti vardır ve bu başka bir şeydir. Görebileceğiniz üzere bir karışma söz konusu.


Alim ve soylu kimselerin çocukları ve torunları bu tip musallatlara daha açıktır zira gelecek bebek kuvvetle muhtemel büyüklerinin izinden ayrılmayacak ya bir manevi büyük olup Dünyaya faydası dokunacak veya bir bilim insanı olup çevresini geliştircektir. İşte bu nedenle başta Ümmü Sübyan olmak üzere tüm cinler bunu yok etmeye çalışır, çünkü insanlığı engellediği zaman amirlerine hizmet etmiş olacaktır.


Söz konusu cinin eğer hamileye musallat olduysa, anne karnındaki bebeği boğarak düşüğe sebep olacağı inanışı mevcuttur. Eğer bebek Allah'ın (CC) takdiri ile doğmuş ise, bu sefer de bebeği de öldürmek için ellerinden geleni yapar. Yeni doğum yapanların, tek başlarına kalmamalarından kaynağı bu etkiden kurtulabilme adına annenin yanında mutlaka bir kişi mümkünse erkek bulunmalıdır. Kuran ve Hadislerde Cin Suresi vardır ancak spesifik olarak Ümmü Sübyan cinleri ile ilgili her hangi bir nakil bulunmamaktadır.


Çoğu yazımda da sık vurguladığım üzere; cinlerin vesvese vermek gibi zararlarının dokunması mümkündür lakin çaresi temizliğe riayet, tuvalet ve banyo adabına riayet etmek ve her meşru işe mutlaka ama mutlaka besmele ile başlamaktır. Bunlara uyulduktan ve Kuran ve Hadis yolunda ilerledikten sonra sonra cin denen varlıkların insanlara zarar verebilmeleri son derece düşük bir ihtimaldir. Şüphesiz kar ya da zarar yüce Allahın müsadesiyle gerçekleşir.


Ümmü Sübyan Nasıl Görünür ve Musallat Olur?


Hırıstiyan ve Musevi kaynaklarda Lilith olarak bilieni Antik Yunanda ise Medusa ismi ile karşımıza çıkan Ümmü sübyan cinleri genellikle yaşlı ve çirkin bir kadın suretinde görünür. Ümmü Sübyan; çoğunlukla 6o yaş üstü insanlara da musallat olur. 


Bu kişilere genellikle; pis yerlerde, mezarlık gibi ıssız ortamlarda saldıracaktır. Gebelere ya da bebeklere görünüp kısa süre içerisinde zararını verir. Sadece gözüne bakılması, yerel inanışlara göre musallatı için yetmektedir. Bazı vakitlerde hayvan girdikleri bilinir. Her şekilde göz göze gelme hallerinde musallat yaşanacaktır. Kısaca Ümmü Sübyan cinlerinin bakışları ile musallat olduğuna inanılır.


Antik Yunanda Medusa; gözlerine bakanı taşa çevirdiğine inanılan yılana benzer dişleri keskin canavardır. Türk mitolojisinde çocukları boğup öldüren Albastı ile Ümmü Sübyan aynı kişidir. Yine farklı bir görüşe göre toplumlara göre isimleri farklı olsa da bahsi geçen cin Ümmü Sübyan şeytanıdır.


Şunun da altını çizmek gerekir ki, eskiden tıp bilimi şimdiki kadar gelişmemiş olduğundan, gebelerde veya ocuklarda meydana gelebilecek bazı biyolojik veya psikolojik rahatsızlıklar da rahatlıkla cin musallatı olarak tanımlanabiliyordu. Böyle bir durumda mutlaka alanında uzman bir hekime görünmeniz ve terkiplere uymanız şarttır.


Cinler neden hamilelere musallat olur konusunu işlediğim bu yazımda; hamilelikte musallat belirtileri, hamile kadına cin musallat olur mu?, hamileyken cinler ve cinler hamile kalmayı engeller mi konu ve başlıklarına değinmeye çalıştık. Umarım beğenir ve yorumlarınızı paylaşırsınız.

Yorumlarınız Değerlidir