Cinlerin İnsanlara Musallat Olmasının Nedenleri - Medya Budur

Matbuat Basın Derken Medya

Yaratıcı çözümler üretir; markalar için iletişim stratejileri geliştirir...

Cinlerin İnsanlara Musallat Olmasının Nedenleri


Cinler nasıl musallat olur belirtileri hususunda; sizlerde de gelen yorumlarla cesaret alarak, daha önce bir çok makale paylaşmıştık hatırlanacağı üzere. Bugün de; cinler musallat olursa ne olur, cin musallat olması nasıl anlaşılır sorularına Allah'ın izniyle cevaplar arayacağız. Başlıklarla ilerleyelim o halde;


Kendi İstekleriyle: Cinler; insan vücuduna tamamen kendi inisiyatifleriyle girebilirler. Bir takım kimselerin vücutları fıtratı itibariyle daha mukavemetli olurken bazı kimseler de bu tip taarruzlar için daha müsaittir. Bu bahsedilen durumlar, kişinin elinde olan bir şey değildir.


Cinler kimlere aşık olur ilerleyen paragraflarda değineceğiz ancak; namaz, oruç, düzenli Kur’an okuma, tadili erkana (yani pat küt hızlı hızlı yapmadan) uyularak alınan abdest ve özellikle gusül abdesti vücudumuza bu varlıkların girişini zorlaştırdığı gibi engeller. Mesela bir kadın cinin erkeğe veya erkeğin de kadına aşık olması halinde cinler kendi istekleriyle insanların bedenine girebilirler ki sıkça karşımıza çıkan bir durumdur.


Elbette Allah'ın bize emirleri ve İslam Şeriatı düzenli uymamız gereken ilahi kurallar bütünüdür. Zaten görevimiz olan bu ibadetleri düzenli yerine getirsek de tehlikenin tamamen geçtiğinden bahsedemeyiz.


İnsanın ezelden beri düşmanı olan Şeytan ve ifritler; tabiatı itibariyle insanlara vesvese verip son nefesinde dahi kişinin imanını elinden almaya yüce Allah'tan uzaklaştırmaya çalışır; acı, stres, sıkıntı, huzursuzluk, korkutarak rahatsızlık vermek için de kendi isteğiyle kişiye girebilir. Kadınlara musallat olması durumunda ya hamile kalamaz yahut Allah muhafaza düşük yapar. Ne yapılırsa yapılsın o cinleri yakmadan bu bahsettiğimiz sorunlardan kişi kurtulamaz.


Büyücünün Saldırısı: Büyü, büyücülerin insan bedenine cinleri musallat ederek sokmasıdır, dolayısıyla zulüm ve yaptırımları daha şiddetli olur "görevimizi yapıyoruz" diyerek kişinin bedeninden çıkmak istemezler. Bu gibi hallerde imansız cinler kendi istekleriyle değil bir başkasının sevkiyle kişi yahut kişilere musallat olurlar. 


O cinler; sanki büyük bir iş yapmış gibi gururlanır, iletişimdeki kişiyi de överek onun da kibirlenmesine çalışırlar. İnsana musallat olan cinden nasıl kurtulunur sorusuna yüzyıllar boyu cevaplar arayan alimler, sıkılmadan usanmadan cini uyararak bedeni terk etmesi için uğraşır sonunda kulak verilmezse de Mevla'nın izniyle yakılır.


İnsanın Çağırıp Davet Etmesiyle: Popüler kültürün de etkisiyle cinlerle iletişime çok meraklı; özellikle bazı genç kimseler, kulaktan dolma bilgilerle, basit malzemelerle ve tehlikelere aldırmaksızın bir takım ilimsiz çalışmalar yapmakta. 


Kimi zaman basit sorulara cevaplar arama kimi zaman da onları bazı işleri için kullanma şeklinde cereyan eden bu olaylar sonucunda cinler o kişinin içine girebilir. Kişinin vücudu girişe elverişliyse durum daha da kolaylaşır; fiziksel, ruhsal sıkıntılar başlar. Avuca, herhangi bir küreye, tarot kağıtlarına bakanlar ve kahve falı meraklıları kesinlikle cinleri çağırarak onlarla iletişime geçmektedir.


Kaynağı Belirsiz Zikir ve Evradların Çekilmesi: Kaynağı belli olmayan zikir ve evradların (Vird'in Çoğuludur) okunması iyi değildir. Amacımız sevap kazanmak olsa da bilinmeden tehlikeye davetiye çağrılabilir. Bazı kitaplarda din alimlerinin adı kullanılarak, kuranda cin musallatı için bilmem kimin hazırlayıp okuduğu zikirler şunlardır, dertlere devadır denilmektedir. Tekrar ve altını çizerek belirtelim; kaynağı belli olmayan duaları okumak kişiyi ve çevresini cin musallatına maruz bırakabilir.


Kur’an okumaktan daha üstün zikir bulunmamaktadır. Bir de "Lâ ilâhe İllâllah" zikri üstündür ve sürekli devam edilmelidir. Bunlardan başka, Peygamber efendimizin okuyarak tavsiye dua ve zikirleri çekmeliyiz ki bunların da hiç bir sakıncası yoktur.


Her gün az da olsa bir miktar Kur’an-ı Kerim okumak yahut dinlemek, farz namazlarını aksatmamak bedeni bu varlıklara karşı güçlendirir. Kısa bir kaç not daha paylaşalım:


  • Her şeyin Allah’tan olduğunu bilerek aşırı sevinme ve üzüntü hallerinden izale olmalıyız.
  • Gusül abdesti almamak, tadili erkana riayet etmemek.
  • Farz ibadetleri yerine getirmemek; Allah'a sığınmamak, mevladan uzak kalmak!
  • Fatiha, Ayet-el Kürsi, İhlas, Felak ve Nas surelerini özellikle gece yattığımızda okumamak.
  • Cin çağırmada kullanılan ifadeler olabileceğinden, manasız Kuran ve Hadis dışı metinler okumak.
  • Ruh (!) çağırma ve benzer celselere katılmak son derece tehlikelidir.
  • Tütsü cinlerin gıdası olduğundan, bulunduğunuz yere toplanabilirler.
  • Mümkün olduğunca namaz abdestli gezilmeli zikirler ihmal edilmemelidir.


Hüddam edinme, cinleri çağırma başlıklarıyla verilen işlemleri uygulamak son derece tehlikelidir. Güçlü bir ifrit musallat olursa siz ve aileniz ömür boyu sıkıntı çekersiniz.


  • Büyücü, cinci, medyumlardan medet ummak kişiyi açık bir kapı haline getirir.
  • Banyo ve tuvalete girmeden önce mutlaka besmele çekilmelidir.
  • Her gün az da olsa Kuran okunmalı, okuyamıyorsak dinlenilmeli!


Allah'ın izniyle her türlü şifa Kuran'ı Kerim'de mevcuttur. Kuran-ı Kerim'i, hadisleri, İslam Şeriatını tam olarak kavramadan farz ibadetleri yerine getirmeden; cinler insana nasıl görünür, cinler musallat olur mu diyanet ne diyor gibi sorular sormak, cevaplar aramak maazallah cin çarpması dahi yaratabilecek kazalara sebebiyet verebilir.


"Cinlerin İnsanlara Musallat Olmasının Nedenleri" başlık bu biraz korkutucu yazımızda sizlere; cin musallat, cin musallatı, cin neden musallat olur, cin musallatı izle, cin musallat oldu, cin musallat duası, cin musallatı belirtileri ve cin musallatından kurtulmak başlıklarıyla alakalı bilgiler derlemeye çalıştık umarım beğendiniz.

Yorumlarınız Değerlidir