Cinlerin Günlük Yaşantısı Nasıldır? - Medya Budur

Matbuat Basın Derken Medya

Yaratıcı çözümler üretir; markalar için iletişim stratejileri geliştirir...

Cinlerin Günlük Yaşantısı Nasıldır?


Cinlerin varlığı yüce kitabımız Kur'an-ı Kerim ve sünnet ile sabittir ve inkarı dinden çıkmaya sebebiyet verir.


Hayat sahibi olanlar yalnız dünyamızdaki insanlarla ve sayısını halen bilemediğimiz hayvanlardan ibaret değildir. Peki cinler nasıl yaşarlar, neler yerler ve cinlerin günlük yaşantısı nasıldır merak ediyor musunuz. İşte detaylar:


Öncelikle bir çok yazımızda dile getirdiğimiz gibi Cinler de insanlar gibi yerler, içerler ve evlenirler. Peygamber Efendimize yiyeceklerini sormuşlar. O da: "Elinize geçen, üzerine Allah'ın ismi zikredilmiş her kemik, olabildiği kadar bol etli olarak sizindir. Her deve ve at mayısı da hayvanlarınızın yemidir." buyurmuşlardır.


Üzerine besmele çekilmiş kemik sözü farklı şekilde anlaşılmaya müsait olsa da âlimlerimiz, üzerine besmele çekilen kemiğin, mü'min cinlerin yiyeceğini, besmele çekilmeyen kemiklerin de kâfir cinlerin yiyeceğini teşkil ettiğinde ittifak etmişlerdir.


Özetle cinler insan artıklarını yerler. Cinlerin yemekleri besmele çekilmeden yenen yemeklerdir. Ayrıca tezek ve kemikler de onların yiyecekleridir ki bunu belirtmiştik.


700 ila 1000 yıla kadar yaşayabilen cinlerin tıpkı bizim gibi sosyal hayatları ve cemiyetleri vardır. Onların da şenlikleri, düğün ve toplantıları hatta seminer ve konferansları vardır. Üreyip çoğalabilirler. Onların yeyip içmeleri ise koku duyusuyla olduğundan nefsani olarak doyarlar.


Ayrıca cinlerin parasının kuru soğan ve sarımsak kabuğu olduğuna inanılır. Bunlar kesinlikle yakılmamalıdır. Aksi halde cinlerin hışmına uğrarsınız, yani zarar görürsünüz.


Peygamber efendimiz; "Özellikle et yediğiniz zaman elerinizi öncesinde ve sonrasında mutlaka yıkayın, yoksa yağlı elleri yalarlar." buyurmaktadır. Tütün dumanını çok severler. Kâfir olanları, kan, irin, hayvan pisliği kokularını da çok sever. 


Cinlerin günlük yaşantısı nasıldır sorusuna odaklandığımız bu yazımızda; cin nedir, cinler nasıl yaşar, cinler nerede yaşar, cinler alemi ve cinlerin isimleri başlıklarına odaklandık! Umarım yorumlarınızı paylaşırsınız.

Yorumlarınız Değerlidir