Cinlerden ve Şeytanlardan Korunmak İsteyen Okusun! - Medya Budur

Matbuat Basın Derken Medya

Yaratıcı çözümler üretir; markalar için iletişim stratejileri geliştirir...

Cinlerden ve Şeytanlardan Korunmak İsteyen Okusun!


Kişiyi cinlerin ve şeytanların şerrinden muhafaza edecek şeyleri sizler için listelemek isteriz:

 

Hz. Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem'in huzurunda iki adam kavga etti hatta yüzleri kıpkırmızı kesildi. Allah’ın Resûlü şöyle buyurdu; "Ben bir kelime öğreteyim; onu söyleyince his ettiğin şeyler kaybolur gider. O kelime şudur: (Euzü Billahi Mineşşeytanirracîm.)

 

Peygamber efendimiz Cinlerin ve insanların gözlerinin şerrine uğramıştı. Nihayet Muavvizeteyn nazil olunca onları ve diğerlerini okudu. Muavvizeteyn iki koruyucu demektir. Bundan maksat, Kur’ân’ın Felak ve Nâs sûreleridir. Efendimiz sahabeden Abdullah ibn Hubeyb’e, "Akşam ve sabah olunca İhlas, Felak ve Nâs sûrelerini üçer kere oku, onlar her şeye karşı sana yeter." buyurmuş, Sahabeden Ukbe b. Amir, "Hz. Peygamber bana her namazın arkasından Felak ve Nâs surelerini okumamı emretti" demiştir.

 

Peygamberimiz, "Sen doğru söyledin, lakin Şeytan yalancının ta kendisidir." diyeceği Ebû Hüreyre (RA)'dan nakille bir hadisi şerif daha paylaşalım: Ebû Hüreyre ile zekat mallarını çalan şeytan arasında şu konuşmanın geçtiği ifade edilir:

 

"Âyetel-Kürsîyi oku; Allah sana bir koruyucu gönderir de artık hiç bir şeytan sabaha kadar yanına gelemez."Ayetel-Kürsî’yi okumayı alışkanlık haline getirirsek Allah'ın (CC) izniyle hiç bir şeytan ve cin yanımıza yaklaşamaz. Efendimizden bir hadis daha paylaşıp konuyu pekiştirelim: ""Her kim akşam olunca Hâ-mim el-Mü'min süresini baştan, 3. (dahil) ayetine kadar ve Ayete'l-Kürsîyi okuyacak olursa bu iki Kur'an kıraati sayesinde sabaha kadar muhafaza olunur."

 

Devam edelim! Bakara Suresinin okunmasının önemini efendimiz şöyle ifade ediyor: "Evlerinizi kabirlere çevirmeyin. İçinde Bakara suresi okunan bir eve asla şeytan giremez." Ebû Mes’ud el-Ansarî’den nakille Allah'ın Resûlü Sallellahu aleyhi ve sellem tüm Müslümanlara şöyle buyurmuşlardır: "Her kim, Bakara suresinin sonundan iki ayet okursa o gece ona onlar kâfi gelir."

 

Ebu Sâlih tariki ile Ebû Hureyreden (RA) şöyle nakledilmiştir: Allah'ın Resûlü bizlere şöyle buyurmuşlardır: "Her kim, (Lâ ilâhe illallâhu vahdehu lâşerîke leh, lehu'l mülkü ve lehu'l hamdü ve hüve alâ külli şey'in kadîr) tespihini duasını yüz kere okursa, on köle azad etmiş gibi olur. Ayrıca namına yüz sevap kayd edilir, yüz günah da defterinden düşülür. Sonra akşama kadar o gün şeytan şerrinden emin olur. Hiç kimse bunun kadar büyük bir sevapla gelemez. Ne var ki ondan daha fazla bir amel ile gelirse o zaman başka."

 

Sürekli namazlı ve abdestli olmak, farz namaz ve ibadetleri ihmal etmemek, ehli sünnet akidesinden sapmamak, zikir ve tarikat derslerine devam etmek, zekatı orucu ve her işe Allah'ın (CC) adıyla başlamayı ihmal etmemek elbette olmazsa olmazlarımız. Harama bakmak, fazla konuşmak ve gülmek, fazlaca yemek İslam alimleri tarafından son derece sakıncalı bulunan uzak kalınması tavsiye edilen davranışlardandır. Şüphesiz her şeyi en doğru ve eksiksiz bilen yüce Mevla'dır.

 

Allah'ın Nebisinin son çağrısı ile yazımızı noktalayalım: "Şüphe yok ki gazap şeytandandır. Şeytan ateşten yaratılmıştır. Ateş ise ancak su ile söner. Şu halde içinizden birisi öfkelendiği zaman hemen abdest alsın."

 

"Cinlerden ve Şeytanlardan Korunmak İsteyen Okusun!" başlıklı, Kuran ve hadislerle derlenen bu yazımızda sizlere; cin ve şeytandan korunmak için dua, cinlerden ve şeytanlardan korunmak için dua, cin ve şeytandan korunmak için neler yapmalıyız, cin ve şeytandan korunma yolları kısaca, cin ve şeytandan korunmak ayetleri ve cin ve şeytandan korunma duası arapça başlıklarıyla alakalı bilgiler sunmaya çalıştık, umarız beğendiniz ve bizleri sosyal medya hesaplarımızda takip edersiniz.

Yorumlarınız Değerlidir