Cinler Abdest Alıp Namaz Kılar mı? - Medya Budur

Matbuat Basın Derken Medya

Yaratıcı çözümler üretir; markalar için iletişim stratejileri geliştirir...

Cinler Abdest Alıp Namaz Kılar mı?


Cinlerin ibadetleriyle alakalı sorular çoğu zaman akıllara gelir. Sizler için bir kaç soruyu birleştirerek kısa bir açıklama yapmak isteriz.


Kuranı Kerim hem insanlara hem de cinlere indirilmişse, cinler de bizimle aynı kurallardan sorumlu oluyor. Onlar tıpkı bizim gibi abdesti su ile alıp, kazançlarının zekatını veriyorlar mı? Keza miras paylaşımı, örtünme gibi ulema için önemli konular ateşten yaratılmış cinler için de geçerli midir?


İnsanlar gibi imtihana tabi olan, ceza ve mükafatla muhatap Cinler ve benzeri görünmez varlıklar hakkındaki dini yükümlülüklerin ne şekilde yapıldığını akılla kavramak zordur. Müslümanların bu konudaki bilgileri Kur’an ve sahih hadislere dayanır. Cinlerin sorumluluk alanları yine hadislere dayanmaktadır.


Cinler Namaz Kılarlar mı?


Yaratılış ve mizaçları çok farklı olan cin kabilelerinin her konuda bizim gibi yaşadığını söyleyemeyeceğimiz gibi, bizim sorumlu olduğu İslam Şeriatının tüm konularında cinlerin de sorumlu olduğunu söylemek güçtür. Bununla birlikte, "Hiç kuşkusuz, mescitler / secdeler Allah içindir. O halde Allah’la birlikte bir başkasına yalvarıp yakarmayın." (Cin, 72/18) mealindeki ayetten cinlerin de namaza tabi olduğunu bu ibadeti yerine getirdiği izah edenler olmuştur.


Bazı fıkıh ulemasında cinlerin de namaz kıldığına işaret eden şu bilgilere rastlamak mümkündür:


“Namaz kılan kimseler -imam olsun cemaat olsun-, sağa sola selam verirken, sağında ve solunda bulunan insanları, cinleri ve melekleri niyet ederek selam verir. İmam ile cemaat, bu selamla aynı zamanda kendi aralarında da selamlaşmış olurlar.” (Muğni’l-muhtaç, 2/410-412) Kaynak: Sorularla İslamiyet.


Cinler Nasıl Abdest Alır?


Yukarıda paylaştığımız bu ifadede de sanki cinlerin de saf tutup namaz kıldığı düşünülebilir. Ancak namaz kılmadığı halde de oralarda bulunmaları mümkündür ki şu makalemizde benzer bir olaydan bahsetmiştik hatırlarsınız. Konuyu biraz daha derinleştirelim isterseniz ve şu soruyu soralım: "Bununla birlikte, eğer cinlerin namaz kıldığını savunuyorsak abdest almaları da gerekir."


Gözümüzün nuru namaz ilk farz kılındığında, Hz. Cebrail’in Peygamberimiz (asm)'e iki gün namaz tatbik ettirdiği sahih hadislerle karşımıza çıkar. Şu şekilde ilerleyelim: "Namaz kıldığına göre mutlaka abdest de almıştır." Melekler gibi cinler de ruhani varlıklardır. Biri nurdan, diğeri ise nardandır. Nuraniler nasıl abdest alıyorsa, Niranilerin de aynı şekilde abdest almaları mümkündür.


Cinler Abdest Alıp Namaz Kılar mı? başlıklı bu paranormal yazıda sizlerle; cinler ne yer, cin pisliği, cinler hızlımıdır, cinler alemi sorularla islamiyet, cinler oruç tutarmı, cin ve şeytan çeşitleri, cinler ne işe yarar ve islamda cinler alemi arama sonuçlarıyla alakalı sizlere yardımcı olabilecek bilgileri derlemeye çalıştım. Umarım beğenir ve yorumlarınızı paylaşırsınız.

Yorumlarınız Değerlidir