Cinler Kimlere Görünür? Cinler Kimleri Sever? - Medya Budur

Matbuat Basın Derken Medya

Yaratıcı çözümler üretir; markalar için iletişim stratejileri geliştirir...

Cinler Kimlere Görünür? Cinler Kimleri Sever?


Çoğumuzun ismini anmaktan konuşmaktan çekinerek "üç harfliler" olarak adlandırdığı, yüce Allah'ın birer kulu ve efendimizin de ümmeti olan CİN topluluğu özellikle sosyal medya ağlarının yaygınlaşması ile merak konusu olup insanlar için korku unsuru olmuştur...


Cinler insanlara zarar verirler mi? Cinler Kimleri Çarpar? Cinler kimleri sever? Cinleri nasıl görürüz? şeklinde çokça soru geliyor. Bu konuyla ilgili özet haliyle bir takım bilgiler paylaşmak isteriz:


Öncelikle konumunuzun öznesi olan Cinler de olmak üzere hiç bir varlık yüce Allah'ın müsaadesi olmadan canlı cansız kimseye zarar veremezler. Cinlerin göründüğü veya zarar verdikleri kişiler şu şartları taşıdığına inanılır;


  • Psikolojik olarak iradesini kaybedenler.
  • Büyü vasıtasıyla doğrudan olarak hedef gösterilenler.
  • Zühd ve takva maksadıyla dünya zevklerinden kaçınma ve nefsin isteklerini yenmeye çalışma olarak adlandırılan "riyazet" yoluyla beş duyu organını zayıflatanlar. Bu gibi insanlar belini doğrultacak kadar yemek yer hatta çoğu zaman görme ve işitme gibi organlarının açlıktan dolayı çalışmadığı görülür.
  • Çoğu yazımızda belirttiğimiz üzere bilmeden cinlere zarar verenler. Gece kuytularda karanlık ve pis yerlerde dolaşmak, deliklere bevletmek yahut yüksekçe bir yerden bile isteye atlamak.
  • Cinler başka mahlukların şekline girebildiğinden o mahluku öldürdüğünü zanneden kişi esasen bir cine zarar vermiş olabilir. O cinin akrabaları kabilesi de o kişiye musallat olabilir. Hz. Aişe bir yılanı öldürdükten sonra gece rüyasında Cin taifesi tarafından mahkemede yargılanmış ve yılanı ,içinde bir cin olduğunu bilmeden öldürdüğü takdir edilerek beraat etmiştir.
  • Bazı duaları okumak, aşırı ilgilenmek, bu konuyu fazlaca konuşmak suretiyle cinleri kendisine çağırmak.


Yukarıda kabul edilenler dışında cinlerin insanlara görünüp zarar vermesi söz konusu değildir. Kuran'ı Kerim den Felak-Nas, Ayet-el Kürsi surelerini okuyan, farz ibadetlerine devam ederek devamlı besmele çeken, abdestli gezerek cevşeni üstünde bulundurup okuyan insana görünmezler ve kesinlikle yüce mevlanın müsaadesi olmadan zarar veremezler...


İşin özünde nasıl ki zelzele, kaza, hastalık gibi her türlü afetten yine Allah'a sığınıyor isek aynı bunun gibi Allah'ın birer mahluku olan CİN kabilelerinden de yine yüce Allah'a sığınmak gereklidir. Sonuçta her şeyin ve her mahlukun maddi veya manevi takdiri ne olursa olsun Allah'ın elindedir. Allah "Malikul mülk yetesarrafu fi mülkihi keyfe yeşa" mülkünde istediği gibi tasarruf edebilir."Ol" der, olmaz kabul ettiklerimiz olur.


Yalnız nasıl ki kaza ve belalardan Allah'a sığınıyor ve dikkat ediyor isek, Cin taifesinden gelebilecek zararlar için de yine aynı şekilde yukarıda sayılan şartlara dikkat etmemiz gereklidir. Esasen burada Cinlerin de tıpkı bizim gibi inanan ve inanmayan olarak ayrıldıklarını ve insanlara zarar veren Cinlerin Müslüman cinler olmadıklarını da atlamamak gerekir. 


Gerçekten tam bir Müslüman olan ve maddi karşılık beklemeyen alimler tarafından Müslüman Cinlerden büyü bozma ve benzeri hususlarda yardım beklendiği de halk arasında bilinen bir gerçektir.


Bağlarken şunu da unutmamak gerekir, Cinler ve onlarla ilgili olan konular merakımızı bu denli çekecek kadar önemli konular da değildir. Cinlerin mahiyetlerini araştırmak ve onlarla iletişim kurmaya çalışmak kesin şartlardan değildir. Fatiha Suresinde sürekli okuduğumuz "Alemlerin Rabbi olan Allah'a hamd olsun.." ayet-i kerimesinde bahsedilen on sekiz bin alemden tek bir alemdir sadece Cinler alemi...


Cinler kimlere görünür başlıklı bu yazımızda; cinler kimlere musallat olur, cinler kimleri sever, cinlerin başı kim, yakaza cinleri kimlere musallat olur ve bir insana cin musallat olduğu nasıl anlaşılır başlıklarına odaklandık.

Yorumlarınız Değerlidir