Cinler İnsanı Neden Çarpar? - Medya Budur

Matbuat Basın Derken Medya

Yaratıcı çözümler üretir; markalar için iletişim stratejileri geliştirir...

Cinler İnsanı Neden Çarpar?


Vahid Abdusselam Bali kitabında "cinler insanı neden çarpar" sorusunu şöyle detaylandırır; erkek Cin'in insanlardan bir kadına, kadının ise insanlardan bir erkeğe aşık olması. Kaynar su dökmek, yüksek bir yerden atlamak veya üzerine düşmek gibi nedenlerle cine kötülük etmesi veya tamamen sebepsiz bir şekilde cinlerin insanlara musallat oluşu ile.


  1. Harabe ve benzeri virane yerlerde, bilhassa çöplük benzeri yerlerde abdest bozmak. Gece olursa çok daha tehlikelidir. Bununla cinlere zarar verildiğine inanılıyor. Büyüklerimiz, bu tip hadiselerin yaşandığını bildikleri için çöplük kenarından geçerken, açığa bevlederken, sıcak su dökerken "Destur" denmesini sürekli tembih ederlerdi.
  2. Hiçbir sebebi olmadan da, sırf kötü niyetleri oldukları için insanlara ve hayvanlara tasallutta bulunabilecekleri ve bunun için bilhassa karakter olarak zayıf kişileri tercih ettikleri söylenmektedir.
  3. Alimlerin irsal-i hâtif dediği yani zarar verdirmek için başka insanlar tarafından kişiye yollanma hali.
  4. Kamil bir yol gösterici ile ilerlemeksizin ezbere çok yüksek sayıda esmâ okumanın da cin tasallutuna sebep olabileceği tasavvuf kitaplarında sıkça karşımıza çıkar.
  5. Ayrıca kara kedi, akrep, yılan, köpeğe zarar vermekte cin çarpma nedeni olabilir. Cinin çarptığı bir kişi düzgün yürüyemez, düzgün konuşamaz, sağlıklı düşünemez. Kişinin hareketleri ve davranışları değişir. Cinler tarafından çarpılan bir insanlar cinin ağzından konuşur; sızlanır çığlık atıp bağırabilir acı çeker.


Nefsinin isteklerine boyun eğen aşırı öfkeli insanlar yine cinlerin musallatına maruz kalabilir. Cin çarpmasıyla bazı hastalıklar arasında belirtiler açısından benzerlik olduğundan öncelikli olarak ilgili hekimlere detaylıca muayene olmak şarttır. Her hastalığın nedenini cinlerle ilişkilendirmek şarlatanların ve medyumların tam da istediği şeylerdendir ve tuzağa çekilmenize neden olur. Devam edelim;


Cin Çarpmasının Belirtileri Nelerdir?


Kişinin yattıktan ancak çok uzun süre sonra uyuyabilmesi, kabuslar görmek, diş gıcırdatmak veya uyurken gülmek çığlık atmak ve benzer tepkiler vermek kabul gören belirtiler olarak öne çıkıyor. 


İnlemek, şuursuz bir şekilde kalkıp yürümek, çoğumuzun zaman zaman yaşadığı yüksekten düşüş hayalleri, uykuda karaltılar görmek, uzunlukları ve kısalıkları ile dikkat çeken insanlar (!) görmek uyku halinde rahatsızlık verecek belirtiler. Tabi tekrar ifade ediyoruz altını çiziyoruz bunların birkaçının veya tümünün sizde olması cin çarpmasına maruz kaldığının işareti değildir. Mutlaka detaylı tetkikler için uzman bir hekime muayene olmalısınız.


Devamlı baş ağrısı, farz ibadetlerden soğumak ve yüz çevirmek, zihni dağınıklık, tembellik, kabaca sinir kasılması adı verdiğimiz Sara uyanıklık halindeki belirtilerden.


Cinler insanlara en çok tuvalet, banyo veya yatak odasında musallat olurlar. Bu yüzden tuvalete ve banyoya girmeden evvel ve yatmadan önce kişinin şeytanın şerrinden yüce Allah'a (CC) sığınması sünnettir. Efendimiz bir hadisinde şöyle seslenmektedir: "Biriniz tuvalete girmeden önce şöyle desin: Erkek ve dişi şeytanlardan Allah'a sığınırım." (Ebu Davut'un süneni Zeyd b. Erkam (RA))


Cinler İnsanı Neden Çarpar? başlıklı bu yazımızda sizlere; cin çarpması tedavisi, uğrama belirtileri, cin çarpması diyanet, içine cin giren insanlar nasıl davranır, cin çarpması görüntüleri, bipolar cin çarpması mı, cin bedenden çıkma belirtileri, cin musallat olunca ne yapmalı, kafir cin musallatı belirtileri, aşık olan cin belirtileri, cin musallatı testi, musallat belirtileri diyanet, beyinde cin belirtileri, cin bedendeyken belirtiler, büyü belirtileri, çarpılmış insan nasıl olur, cin yeli neden olur, cin çarpması gerçek mi, cin çarpması duası, aşık cin musallat belirtileri, çarpılmış insan belirtileri, beyne yerleşen cin, vücuttan cin çıkarma belirtileri ve üç harfli korkutması arama sonuçlarıyla ilgili bilgiler verebilecek sonuçlarını toparlamaya çalıştık. Umarım beğenir ve yorumlarınızı bizlerle paylaşırsınız.

Yorumlarınız Değerlidir