Cin Mektubu Hakkında İlk Defa Duyacağınız Gerçekler - Medya Budur

Matbuat Basın Derken Medya

Yaratıcı çözümler üretir; markalar için iletişim stratejileri geliştirir...

Cin Mektubu Hakkında İlk Defa Duyacağınız Gerçekler


Cin mektubu Peygamber efendimizin Hz. Ali'ye yazdırdığı bir mektuptur. Cinlerin zararlarından biz Müslümanları korumak için hazırlandığına inanılır ve üzerinde taşıyana ve evinde bulundurana zarar veremezler.


Efendimiz Hazreti Muhammed‘in (s.a.v.), kendisini rahatsız eden cinlerden kurtulması için Ebu Dücane‘ye (r.a.) verdiği cin mektubu olduğu ifade edilir. Bu mektubun bulunduğu yere cinlerin girmesi yasaklandığı ifade edilse de konu üzerine farklı görüşler mevcuttur.


Cin Mektubu Neden Yazıldı?


Ebû Dücâne’den (r.a.) bizlere ulaşan rivayet şu şekildedir: “Kovan uğultusu değirmen gürültüsü gibi sesler yüzünden geceleri uyumakta zorlanıyordum. Bir gün hazreti peygambere cinlerin beni korkuttuğunu arz ettim. Efendimiz de Hz. Ali‘ye yazdırdığı bu duayı yastığımın altına koyup uyumamı emretti. Mektubu sardım ve evime götürdüm. O gece başımın altına koydum. Gecenin bir yarısı bağırış çağırış sesleriyle uyandım; şöyle deniyordu:


'Ey Ebâ Dücâne! Bu sözler bizi yaktı.. Sahibin (Muhammed) hakkı için kaldır, yoksa bizim için hiçbir kurtuluş yoktur. Bir daha senin evine ve komşularına uğramayacağız ve bu mektubun bulunduğu herhangi bir yere gireceğimiz de yok!..'".


Ebû Dücâne cinlere şu cevabı verir: "Resulullah Efendimizden izin almadıkça vallahi ben bunu kaldırmam!.."


"Cinlerin inlemeleri, bağırıp çağırmaları ve ağlamaları beni uyutmuyordu. Sabah namazını Peygamber Efendimiz ile birlikte tamamladıktan sonra hadiseyi kendilerine arz ettim. Buyurdular ki: 'Dücane! Artık o mektubu onların üzerinden kaldır. Beni hak peygamber olarak gönderen Allah'a andolsun ki onlar bu azabın elemini kıyamete kadar duyacaklardır.'"

 

Cin Mektubu Nasıl Kullanılır?


Yukarıda özetlediğimiz rivayetten de anlaşılacağı üzere; cin mektubu gerek evde bulundurulmak suretiyle gerekse de üstte taşınmak suretiyle faydalı olabilir. Ebu Dücane’nin yaptığı gibi yastığın altına da konulabilir.


Cin Mektubu Hadisi Uydurma mıdır?


Farklı web sitelerinde karşımıza çıkan bu hadisi, Uydurma Rivayetler (el-Mevduat) adlı eserinde ele alan ünlü hadis alimi İbn el-Cevzî, "Uydurma olduğunda hiç şüphe yoktur" şeklinde değerlendirmiştir. Keza Beyhakî "Delailu’n-nübüvve" adlı eserinde rivayetin uydurma olduğunu ve hadis olarak kullanılmasının caiz olmadığını vurgulamıştır.


Cin Mektubu Hakkında İlk Defa Duyacağınız Gerçekler başlıklı bu yazımızda sizlere; cin mektubu PDF, cin mektubu dinle, cin mektubu nedir, cin mektubu zararlı mı, cin mektubu tablo, cin mektubu satın al, hz ali cin mektubu, hz süleyman cin mektubu, Hz Muhammed in hz ali ye yazdığı mektup, cin mektubu kullananlar, cin mektubu muskası, cin mektubu ile büyü bozma, hamaili şerif duası, hazinet-ül me arif, ihvan muska, ümmü sıbyan muskası satın al, cin mektubu kolye ve peygamber efendimizin cin mektubu anlamı arama sonuçlarıyla alakalı bilgi verebilecek içerikleri derlemeye çalıştık umarız beğenir ve yorumlarınızı paylaşırsınız.

Yorumlarınız Değerlidir