Cin Kelimesinin Manası ve Cinler Hakkında Bilgiler - Medya Budur

Matbuat Basın Derken Medya

Yaratıcı çözümler üretir; markalar için iletişim stratejileri geliştirir...

Cin Kelimesinin Manası ve Cinler Hakkında Bilgiler


Semavi ve ilahi kitaplarda çokça bahsedilen Cin kavramı, Arapça "Can" kelimesi ile alakalıdır. Örtülü ve gizli anlamlarına gelen; ifade duyularla idrak edilemeyen tıpkı bizler gibi şuur ve irade sahibi, ilahi emirlere uymakla mükellef, inanan ve inanmayan varlıklardan oluşan varlıklardır.


İslam inanışına göre çeşitli biçimlerde görünme kabiliyetine sahip cinler, umumiyetle ortalama zeka üzerinde varlıklar olarak tasvir edilir hatta girişte bahsettiğimiz "Can" kelimesi Kuran'ı Kerim'in Neml Suresi 10. ayetinde "kıvrılan çevik kuvvetli yılan" olarak da karşımıza çıkmaktadır.


Lügat manası "görünmeyen gizli varlıklar" olan, "ateşten yaratılmış" cinler 28 ayetten oluşan müstakil bir Cin Suresi ile varlığından haberdar olduğumuz varlıklardır. Dünya'daki insan sayısının beş katından fazla oldukları çoğu kaynakta karşımıza çıkar. Sayılarını şüphesiz yüce Allah (CC) bilebilir. Birbirleriyle evlenebilir çoluk çocuk sahibi olabilirler. 800 yıla kadar yaşadıkları bilinmektedir. Yüce Mevla tıpkı bizim gibi cinleri de kendisine kulluk etmeleri için yaratmıştır.


Gaybi meselelerde Yüce Allah'a iman etmek inancımızın gereğidir. Sırf göremediğimiz, mahiyetini ve detaylarını bilemediğimiz için inkar etmek kişiyi dinden çıkarır. Bir şeyin var olduğunu bilmemek ve görememek o şeyin yok olduğunu göstermez.


Cinlerin Özellikleri Nelerdir?


Kılıktan kılığa ve şekilden şekle girebilme özellikleri vardır. İnsan kılığına da girebilmeleri mümkündür. Kureyş ileri gelenlerinden kafir bir grup bir gün peygamber efendimiz Hz. Muhammed'i (SAV) öldürme planları ile uğraşırken Şeytan'ın üstü başı pis bir insan kılığında yanlarına gelerek vesvese vermesi son ifadeye uygun yaşanmış bir hadisedir. Daha önceleri bir yazımızda da belirttiğimiz üzere Hz. Aişe validemizin bir gece uykusundan uyandırılarak Cin Mahkemesine çağrılması da bir çok kaynakta karşımıza çıkan bir vakadır.


Cinler, "Müslüman bir cin kardeşimiz sen Kuran-ı Kerim okurken seni dinlemeye gelmişti onu öldürdün.." diyecek, yapılan mahkeme sonucunda olayın bir kaza sonucu yaşandığı anlaşılacaktır.


Oldukça süratli varlıklardır. 1 saniye içinde Dünyanın bir ucundan diğer ucuna ulaşabilirler.


Cin nedir, cin ne anlama gelir, cin ne demek, cinler nerede yaşar, İslamiyet'te cinler ve cin çarpması başlıklarına odaklandığımız yazımızı beğendiğinizi tahmin ediyoruz.

Yorumlarınız Değerlidir