Cin Çarpması Nedir ve Cin Nasıl Çıkarılır? - Medya Budur

Matbuat Basın Derken Medya

Yaratıcı çözümler üretir; markalar için iletişim stratejileri geliştirir...

Cin Çarpması Nedir ve Cin Nasıl Çıkarılır?


Cin çarpması ve şeytan çarpması bariz belirtilerini bir çok kereler yazılarımızda paylaşmıştık malumunuz, yine de devam edelim; kişiyi neredeyse rahat yürütemeyecek şekilde hareketlerinde gözle görülür bir bozulma meydana gelir. Adımlarında ve konuşmalarındaki dengesizlik dikkat çekicidir. İfadelerini sözlerini birbirine ilişkilendirmede güçlük çeker. Cümleleri arasında mantıklı bir ilişki kuramaz.


En kaba tabiriyle çarpılma, insanın yapmayı istediği yahut düşündüğü bir konuyu işi sağlıklı bir şekilde karşısındakine aktaramamasıdır. Bunların bir çoğu başka hastalıklarla benzer belirtiler gösterebileceği gibi bazıları da kendine özgü neredeyse daha önce hiç rastlamadığımız çok farklı belirtiler gösterir.


Elbette en doğrusu evvela bir hekime detaylıca muayene olmak ve vereceği terkiplere devam etmek olmalıdır. Kişi farz ibadetlerine devam eden biriyse bu çarpılma olayı daha hafif atlatılabilir lakin kişi inançsız yahut ibadetlere karşı soğukluk duyuyorsa etkilenmesi şiddetli olabilir.


"Cinler insanlarda ancak şu dört hal varsa yaklaşır: aşırı öfke ve korku, nefsin aşırı isteklerini düşkünlüğü ve aşırı gaflet."


Cinlerin insanları çarpmak suretiyle sara nöbetlerine sokmaları, çoğunlukla duyduğu öfke ve cezalandırma gayesiyle olur. İnsanlardan bazıları cinlere bilerek veya bilmeden eziyet edebilir ya da cinler, onların kasten eziyet ettiklerini düşünebilirler. Kişi, farkına varmadan cinlerin üzerine abdest bozabilir yahut kaynar su boşaltabilir.


Ya da farkında olmadan bir cini öldürebilir. Bu da istemeden cinin bulunabileceği yere taş vb ağır eşya koymak ya da yüksekten düşmek gibi nedenlerle olabilir. Özellikle kırlarda dağda bayırlarda deliklere bevletmemek, özellikle hamama tuvalete veya benzeri izbe yerlere girerken besmele çekmek; yılan, akrep, siyah kedi ve köpeğe zarar vermemek gerekir. Yılanlar, akrepler ve siyah köpekler öldürülebilir; ancak yaralı bırakılmamalıdır.

 

Alimler, bu tür olayların yaşanabileceğini bildiklerinden çöplük kenarından geçerken, açık alanlara abdest bozarken, sıcak kül ve sıcak su dökerken "Destur" denmesini sürekli olarak bize tembih ederlerdi. Peygamberimiz (asm) cinlerin tesirinden kurtulmak için Felak ve Nas surelerini sık sık okumamızı tavsiye etmiştir.


Cinler Nerede Yaşar?


Cinler rahatsız edilmeyi sevmediklerinden genellikle insanların olmadığı yerleri tercih ederler. Şeytani cinler kasvetli, pis, rutubetli, çöplük ve derecelerde, dağlık olan yerlerde yaşamayı severler.


Cinin Geldiği Nasıl Anlaşılır?


  • Cin kişide hiç duymadığımız bir ses tonuyla bağırmaya başlar, sızlanıp çığlık atar, acı çekerek konuşur.
  • Rahatsız kişi, etrafına sert bir şekilde bakmaya başlar ya da elleri ile yüzünü kapatır.
  • Bakışları donuktur ya da şiddetli bir şekilde gözlerini açıp kapatır.
  • Sağa sola dönen atılan vücudu şiddetli bir şekilde titremeye başlar.
  • Hasta bayılır ve cin hastanın dilinden seslenir. Çoğu zaman da cin adını söyler.


Şeyhülistan İbn Teymine ise cinler vücudun hangi noktalarından çarpar sorusunu şu şekilde yanıtlamıştır: "Çarpan varlıkların, kişiyi çarptıkları vücutta başlıca üç nokta vardır: beynin kaidesi, saç örgüsünün güneş gören yerleri, tenasül organlarına hakim olduğu merkez."


Cin Çarpmasının Belirtileri Nelerdir?


Kişi ne kadar yorgun olursa olsun yatağa girdikten uzun süre sonra uyuyabilmesi ve süren uykusuzluk, uykuda bağırarak yardım istenen kabuslar karartılar görülmesi, Fare-yılan-aslan-kedi-köpek-tilki gibi hayvanların rüyada görülmesi, uykuda gelen 'yüksekten düşme' hissi, diş gıcırdatmak uykuda çığlık atmak inlemek yahut kalkıp şuursuzca yürümek. Bunlar uykudaki belirtiler olarak öne çıkıyor.


Cinin Çıkışında Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar


Cin kişinin el yahut ayak parmağından, ağızdan veya burundan bedeni terk etmelidir. Göz, karın ve benzeri alanlardan çıkmasına müasade verilmez. Bedenden ayrılmadan evvel "Esselamu Aleykum" demesi telkin edilir. Cin musallatındaki hasta okunan ayetlerden doğal olarak etkilenir ve sağa sola titremeleri deavam ederse cinin hala bedende olduğu anlaşılır.


Musallat Olan Cin Nasıl Kovulur?


Başta Ayetel Kursi ve Yasin Suresi olmak üzere; Saffat, Duhan, Cin, Humeze, A'la ve Kafirun Sureleri, gibi cinleri etki altına aldığı bilinen Kurân Sureleri okunur. Elbette kişinin farz ibadetlerine devam etmesi bu tip musallatlardan etkilenmeme adına son derece önemlidir. Sabah evden çıkarken bir Ayetel Kürsi okumak bile ne kadar önemli bir bilsek.


Bu yazıda sizlere; cin çarpması tedavisi, evimizde cin olduğunu nasıl anlarız, cin bedenden kaç günde çıkar, cin nasıl yakılır, cin çarpmasından nasıl kurtulunur, içine cin giren insanlar nasıl davranır, musallat olan cin nasıl kovulur ve çarpılmış insan nasıl olur başlıklarıyla alakalı bilgiler verecek derlemeler sunmaya çalıştık. Umarım beğenir ve değerli yorumlarınızı bizden esirgemezsiniz.

Yorumlarınız Değerlidir