Cadı Tahtası ile Cinlerle İletişim Kurmak - Medya Budur

Matbuat Basın Derken Medya

Yaratıcı çözümler üretir; markalar için iletişim stratejileri geliştirir...

Cadı Tahtası ile Cinlerle İletişim Kurmak


Cadı tahtası ya da daha bilindik ismi ile Ouija; kemik ya da tahtadan oluşan, nadiren mermerden yapılan basit bir köprü düzenek. 


Üzerinde ilgili kültürün alfabesinin bulunduğu taşınabilir bir zeminden oluşur. Ruh (cin) celselerine katılmak diğer dünyadan haberler almak isteyen en az iki kişi, ellerini tahtanın üzerine koyar ve üzerinde dolaşması beklenen fincan, bardak, ok, ahşap uçlu kalp şekilli araç (planchette) vb nesneler ibareler üzerinden bilinmez varlıklarla - ki kimi kültüre göre cin kimine göre 'ölü" veya ruhlardır - iletişime geçtiğine inanır.


Cadı tahtasının farklı versiyonları da mevcuttur. Rakamlara, evet-hayır'lara "Hoşçakal" gibi sözcüklere ek olarak sarkaç materyalli Ouija'lar da vardır. Maryland'lı tabut imalatçısı E.C. Reiche isimli bir kadın; harfleri, 1-10 arasındaki sayıları, EVET ve HAYIR kelimelerini yerleştirerek ahşap tablayı kendine göre zenginleştiren kişi olarak karşımıza çıkıyor.

 

Şimdilerde 2. sınıf korku filmlerinin ezoterik aksesuarı olarak karşımıza çıkan hatta tehlikesine bakılmaksızın oyuncak mağazalarına kadar düşen Ouija tablalarının ilk versiyonları 540 ila 890'lı yıllar arasına tarihlenir. 


Günümüzde kullanılan; evet-hayır işaretlerle zenginleştirilen modeller M. Planchette adlı bir Fransız ruh bilimci tarafından tasarlandı ve 1886 yılında ticari olarak piyasaya sürüldü. Girişte bahsettiğimiz "Ouija" Fransizca 'Oui' ve Almancadaki 'Ja' kelimelerinin birleşimiyle türetilmiştir ki William Fuld'a göre ikisi de 'Evet' demektir." Şuraya da farklı bir bilgi ekleyelim: "Çin de sadece hanedanın kullanabildiği söyleniyor.."

 

İdeomotor tepki veya ideomotor refleks, söz konusu hareketleri tanımlayan "zihin ve kas bileşimli" bilimsel ifadeler. Olaya mantıklı bir açıklama bulmaya çalışan uzmanlar, beynimizin otomatik kas reaksiyonu oluşturduğunda bu eğlencenin istemsiz basit bir süreç olduğunda ısrarcı. 


1840'lı yıllarda Spiritualism'in yükselişiyle birlikte bu tip tepkisel eleştirel araştırmalar da yayımlanıyordu. Ideomotor terimi ilk olarak 1852'de William Benjamin Carpenter tarafından ortaya kondu ve Carpenter etkisi adıyla bilimsel bir makalede karşımıza çıktı. Makalede Carpenter, kas hareketinin bilinçli arzulardan veya duygulardan bağımsız olabileceği teorisini açıklamaktaydı.

 

2 milyonun üzerindeki satış adediyle Dünyaca ünlü Monopoly'i bile ilk dönemlerinde geride bırakan Ouija'nın 1886'da satışa sunulduğunu söylesek de araştırmalar gösteriyor ki 1800'lerin ortası hatta başı denilebilir. Tabi telif vs sorunlar da oluyor millet birbirine düşüyor sitemizin konusu değil. Sıkıcı mevzular ve paylaşmak istemedik.

 

Saçmalığı (!) farklı bir yolla ispat etmek isteyen ABD'li bir ilkokul öğretmeni, öğrencilerini epey korkutmuş olacak ki apar topar görevinden alınır, "Amacım, cadı tahtası gibi inanışların gerçeği yansıtmadığını ve bu tarz varlıkların gerçekte olmadığını öğrencilerime göstermekti" tezinde ısrarcıdır. Kullanmak için deneyim ve ruhsal kabiliyetlerin aranmadığı bu mistik tahtanın ABD'nin kimi eyaletlerinde satışının yasak olduğu da söyleniyor.

 

Cadı tahtası ile ilgili efsanelerle devam edelim!


Dolandırıcılık endüstrisinin tabiki Medyumların demirbaşı Cadı tahtasının, yakılması halinde uğursuzluk getireceğine o sırada gaipten çığlık sesleri duyulacağına hatta lanetleceğinize inanılır. Cadı tahtasını ortadan kaldırmak isteyen kimse 7’ye parçalayarak yok etmelidir. Cadı tahtası üzerinden iletişim kurmak isteyenler için bazı kurallar vardır. 


Bardak, fincan ya da ahşap uçlu araç üstüne seansa katılan en az iki kişi parmağını koymalıdır. Çağrılan ruhtan (cinden) fiziksel bir talepte bulunulmamalı ve seans bitiminde ona veda edilmelidir. Eğer veda edilmez ve seans yarıda kesilirse söz konusu ruh serbest kalabilir. En bilindik efsane, ahşap uçlu yönlendirme aracının ortasındaki camdan bakıldığında ruhani varlığın görülebildiğine dair olandır.

 

Polis kayıtlarına dahi geçen bir hadiseyi film haline getiren Paco Plaza'nın, cadı tahtası ile ruh ruh çağırmayı deneyen Veronica adlı bir kızın yaşadığı musallat hikayesini NETFLIX için senaryolaştırdığı biliniyor. 


Klişe hikayeyi ilgi çekici hale getirmeye çalışan Paco’nun iddiası, bu olayın resmi polis raporlarına geçen tek paranormal olay olması. 2017 İspanyol yapımı Netflix filmi, konuya meraklı arkadaşlar için sıra dışı deneyimler sunabilir. Yetmez diyenler, "Ölüm Alfabesi" adıyla Türkçeleştirilen 2014 yapımı Ouija'yla devam edebilir.


Bir başka şehir efsanesi de Ouija'nın bizzat ismi ile alakalı. Kelimenin Almanca - Fransızca bağlantısına karşılık diyebiliriz bir bakıma. Tahta ilk icad edildiğinde "açılışı yapan" daha doğrusu ilk gelen ruha ismin ne olmalı diye soruluyor; o da, Eski Mısır'da "Bol şans" anlamına gelen "Ouija" cevabını veriyor.

 

Savaşların dramların yaşandığı, insanların kayıplarını kıyasıya özlediği 1. ve 2. Dünya savaşı dönemlerinin öncesinde ve sonrasında spiritüelist sahtekarların bir numaralı dolandırıcılık aksesuarı haline geliyor. Bir bakıma ikinci yükseliş dönemi denilebilir. İddiaları yaşanacakları kabullenmeye psikolojik olarak dünden hazır insanlar her zaman var olacaktır. Şarlatanlar da elbette!

 

Cadı tahtası ve kullanımı


Deneyimli kullanıcılar; kötü ruhların hasta ve yorgun kişileri etkilememesi adına kendilerini iyi ve manevi manada güçlü hisseden grupların tahtayı kullanmasını öneriyor. Keza uyuşturucu ve alkole meyilli kopuk kişilerin de kullanmaması tavsiye edilmekte. 


Öncesi ve sonrasıyla manevi bir temizlik gerektiği farklı kaynaklarda karşımıza çıkıyor. Grubun içinde mutlaka bir kadının bulunması, zamanlama için parazitlerin az olduğuna inanılan karanlık-loş ortamların "gecelerin" seçilmesi, dikkat dağıtabilecek elektrikli cihazların kapatılması, yersiz saçma sorulardan kaçınılarak sabırlı olunması, evet ya da hayır cevabı gerektiren basit sorularla başlanması ve elbette "Hoşçakal" kısmı ile oturum sonlandırılmasının ihmal edilmemesi gerekiyor.

 

Çoğu zaman, Ouija ile temasa geçilen cinlerin karanlık yönü ağır basan inançsız varlıklar olduğu akıllardan çıkarılmamalı. Potansiyel tehlikeleri göz ardı ediyorsanız ve akıl sağlığınızın sizin için pek bir önemi yoksa bir cadı tahtası - ouija board ile bu deneyimi siz de yaşayabilirsiniz.


"Cadı Tahtası ile Cinlerle İletişim Kurmak" başlıklı bu kısa ve mistik yazımızda sizlere; cadı tahtası, cadı tahtası izle, cadı tahtası izle film, cadı tahtası izle türkçe dublaj, cadı tahtası nedir, cadı tahtası satın al ve cadı tahtası nerede satılır başlıklarıyla alakalı biraz teknik biraz da korkutucu bilgiler derledik, umarım beğenir ve bizleri sosyal medya hesaplarımızda takip edersiniz.

Yorumlarınız Değerlidir