Hocayım Diye Ortalarda Gezen Şarlatanlara Dikkat - Medya Budur

Matbuat Basın Derken Medya

Yaratıcı çözümler üretir; markalar için iletişim stratejileri geliştirir...

Hocayım Diye Ortalarda Gezen Şarlatanlara Dikkat


Hangi hocalara (!) gidilmez başlıklı yazımızı dikkatle okuyup istifade edeceğinizi ümit ediyoruz arkadaşlar! Özellikle Instagram ve diğer sosyal ağlarda; Medyum etiketiyle ilgi çekmeye çalışan, hesaplarını maniple ederek suni yollarla takipçilerini artırmaya çalışan kişilere ne gidin ne de iletişime geçin. Lütfen bu gibi kişilere para ve akıl sağlığınızı kaptırarak Dünya Ahiret sonunuzu hazırlamayın!

 

İp Düğümleyenler: İplere düğümler atarak; yahut sizden ip vesaire isteyerek büyü çözdüğünü, dertlerinize deva bulacağını iddia eden, hocayım diye ortalarda gezen cincilere, üfürükçülere, medyumlara itibar edip paranızı kaptırmayın.


Kaşık - Kilit İsteyenler: Sizden kaşık ve kilit istendiği anda karşınızdaki kişiye notunuzu verebilirsiniz zira kalbinde zerre kadar dahi Allah korkusu olan hiç bir ehli sünnet alim böyle iptidai, dua - zikir harici yollarla karşınıza çıkmaz.


Saç Teli veya Tırnak İsteyenler: Bu da sık karşımıza çıkan dolandırıcılık metotlarından birisi. Boş birisi olmadığını sizi ikna için sizden veya 3. kişilerden saç teli yahut tırnak isteyenlere sık rastlanıyor.


Mezarlığa Bir şeyler Gömdürenler: Medyum yahut "hocayım" etiketiyle karşınıza çıkabilen şarlatanlar, oynadıklarına metafizik oyunlara sizi de katıp etkilemek istediğinden mezardan toprak vs aldırabilir ya da verdiği garip nesneleri mezarlığa gömmenizi isteyebilir aman dikkat!


İnsan Bedenine Ayet Yahut Yazı Yazdırmak İsteyenler: Başvuran kişiyi manevi anlamda iyi edebileceğini ancak bunun yolunun kişinin bedenine ayet dua yazılmasından geçtiğini iddia eden "adına ne denirse densin" kişi veya kişileri size en yakın kolluk kuvvetine şikayet edin zira bunlar da paranızın peşinde!


Altın Gümüş İsteyen Kişiler: Altın veya gümüş isteyerek bunları okuyacağını, çoğaltacağını yahut adına ne denirse densin işlemlerden geçireceğini söyleyen kişi veya kişilere itibar etmeden en kısa sürede yanlarından uzaklaşın!

 

Kaplumbağa Kanı, Eşek Dili veya Yumurta Getir: Büyü ve büyücülük İslamda kesin olarak yasaklanan büyük günahlardandır! "Sihir yapmak haramdır, büyük günahlardan olduğunda alimler arasında kesin bir ittifak vardır. Resûlullah Efendimiz (aleyhissalâtu vesselâm) sihir yapmayı yedi büyük günahtan biri saymıştır." Her ne sebeple olsun bu gibi garip nesneleri sizden talep eden kişilerin imanını sorgulayabilirsiniz. Büyük şarlatanlıktır.


Papaza Git: Hiç bir Ehli Sünnet alim sizi kiliseye yahut papaza yönlendirmez. İmanınızı tehlikeye atmak istemiyorsanız kesinlikle ama kesinlikle turistik gezi amaçlı dahi olsa kiliselere girmeyin ve papazlarla görüşmeyin!


Cin Çıkarmak için Dövmek: Özellikle son yıllarda haber bültenlerine dahi konu olan, kişinin hayatını kaybetmesine dahi neden olabilecek kazalar (kırbaçlamalar, sırta vurmalar) bu gibi kendine "hocayım" diyen dolandırıcılar yüzünden meydana geliyor. Sende cin var diyerek darp etmenin İslam şeriatında yeri yoktur.


Bıçakla Çizmek - Kan İstemek: Bıçakla kişinin bedenini çizecek, sizden yahut 3. kişilerin kanlarını isteyecek kişilerin akıl sağlığından şüphe edebilirsiniz.


Bu gibi dolandırıcıların web sayfalarında ve sosyal ağlarında; işlemlerden son derece memnun kaldığını söyleyen, sıkıntılarının çözüldüğünü iddia eden, teşekkür üstüne teşekkür eden kişiler göreceksiniz hatta binlerce kişilik takipçilere sahip olduklarını da görebilirsiniz! Tamamen ticari kaygılarıyla şişirme hesaplar üzerinden yapılan masa başı işlemlerdir arkadaşlar emin olabilirsiniz. Tekrar üstüne basa basa söylüyorum lütfen rica ediyorum bu gibi dolandırıcılara para kaptırmayın!


"Hocayım Diye Ortalarda Gezen Şarlatanlara Dikkat" başlıklı, Kuran ve Sünnet kaynaklı bu eleştirel yazımızda sizlere; medyum, medyum nedir, medyum memiş, medyum keto, medyum alex, medyum kağan, medyum semih, medyum olcay, medyumlar ve medyum burak başlıklarıyla alakalı bilgiler sunmaya çalıştık, umarız beğendiniz ve bizleri sosyal medya hesaplarımızda takip edersiniz. Yorumlarınızı paylaşmayı lütfen ihmal etmeyin!..

Yorumlarınız Değerlidir