Büyü Çeşitleri Nelerdir? Büyünün Tehlikesi Nelerdir? - Medya Budur

Matbuat Basın Derken Medya

Yaratıcı çözümler üretir; markalar için iletişim stratejileri geliştirir...

Büyü Çeşitleri Nelerdir? Büyünün Tehlikesi Nelerdir?


Kökeni Babil ve Asur uygarlıklarına kadar uzanan büyücülükte; ak büyü ve kara büyü'nün ayrımı tam olarak yapılmıştı; milattan önce 1800'lerde Kral Hammurabi Kara Büyüyü yasaklamış, ve bu kuralına uymayanları Osmanlı'daki benzeri gibi ölümle cezalandıracağını açıklamıştı.


Ak Büyü Nedir?, Tehlikeleri Nelerdir?


Ak Büyü şifacı (!) bir büyü türü olarak adlandırılır, iyiliğe yönlendirdiğine inanılır. Ak Büyü ile Kara Büyü arası farklar nedir sorusuna sadece amaç, niyet ve formüllerle bir açıklama yapılamaz; bu iki büyüde büyücünün kullandığı malzemelerin çok farklı olduğuna inanılır; Ak Büyüde kurşun, cıva, altın, gümüş, elmas, ateş, fildişi, inci, ayçiçeği, elma, portakal, incir, kuşkonmaz, fasulye, sarımsak, zeytinyağı, yumurta, süt, tavuk, horoz, sirke, su ve tuz kullanılabildiği gibi, Kara Büyüde kurt kanı, yarasa kanı (gözleri dahil), mezarlık toprağı, kara tüyler, timsah dişi, karga kurbağa bedenleri, kara kedi, kan - idrar hatta ceset parçaları tercih edilmektedir. 


Ölü falına bakanlar, cinlerin kandan hoşlandığına inandığından ölüleri çağırabilmek için ceset kanına ihtiyaç duyarlar. Büyüyü insanlara öğreten Harut ve Marut'u da atlamamak gerek elbet.


Kara Büyü Nedir?, Tehlikeleri Nelerdir?


Amacı kesinlikle zarar vermek olduğuna inanılan Kara Büyü, Ak Büyücülüğün tam anlamıyla zıttıdır; sonuçları cinayet ve ölümlere kadar varabilir. Kara Büyücü, yüce Allah'tan (CC) ve şeriatından nefret eder, doğa kurallarına devamlı olarak karşı gelir, kendisini yücelterek güçlerini arttırmak için her şeyi yapar bunun için ruhunu bedenini dahi satmaktan çekinmez. 


Kara Büyünün şeytanla ve ölü ruhlarla (nekromansi de denir) bağlantılı olduğuna inanılır. Hz. Musa'dan (AS) başlamak üzere tüm şeriatlar bu ve benzer durumları bir sapkınlık kabul edip men etmişse de, antik dönemlerden bu yana ölülerin ruhları üzerinden geleceği tahmine çalışmak; “ölü falı” bakılması oldukça yaygın bir çalışmadır. Özellikle Orta Çağ dönemlerinde büyücüler bu kaynaklardan sık beslenmiştir.


Kırmızı Büyü Nedir?, Tehlikeleri Nelerdir?


Şeytanın ve kötü ruhların büyüsü olduğuna inanılan Kırmızı Büyü manası bakımından ortada gibi gözükse de Kara Büyünün bir çeşidi ve arkadaşıdır. En tehlikeli büyü türü olduğuna inanılır. Ayinlerinde kurban kesilir, kazlar ve farklı hayvanlar kullanılır.

 

Haiti ve bölge hakları tarafından uygulanan; daha çok mezarlıklarda yapılan Voodoo en bilindik kırmızı büyü türüdür. Kökenleri Afrika totem inançlarıyla beslenir. Zombi yani yaşayan ölülerle ya da ruhsuz cesetlerle ilişkili Vudu ayinlerinde rahipler danslarla müziklerle kendilerinden geçer, kurban edilen hayvanların bazı ölü ruhları harekete geçireceğine inanırlar. 


Hipnoz ve telkin yolu ile ölüleri dirilttikleri düşünülür. Transa geçen vudu rahibeleri, medyum vb gibi hareket ederek bu güçlere bir nevi teslim olurlar. Vudu'ya benzer bir uygulamaya Brezilya'daki Macumba (Makumba) denen cinsel büyücülük törenlerinde karşımıza çıkar. Erotizm'den beslenen bir ayindir. daha çok ormanlar ve açık alanları tercih ederler.

Yorumlarınız Değerlidir