Abraham Lincoln Hakkındaki Gizemler - Medya Budur

Matbuat Basın Derken Medya

Yaratıcı çözümler üretir; markalar için iletişim stratejileri geliştirir...

Abraham Lincoln Hakkındaki Gizemler


Amerika Birleşik Devletleri'nin 16. başkanı hakkında muhtemelen bilmediğiniz pek çok olağandışı hikaye var - örneğin onun sakal bırakan ilk başkan olması gibi.


Anne Nancy Hanks Lincoln, Abraham Lincoln 9 yaşındayken öldü. Hastalığı beyaz yılankökü bitkisini yiyen ineklerin sütünü içmekten kaptı. Yani sanılanın aksine bir vampir tarafından öldürülmemişti. Gerçeği söylemek gerekirse, kulağa vampirlerden çok daha kötü geliyor.


Bu süt hastalığı denen hadise birçok insanı öldürdü, daha ziyade korkuttu ve ciddi ekonomik krizlere neden oldu. Köyler ve çiftlikler terk edildi, hayvanlar öldü, bütün aileler ortadan kayboldu. Daha güvenli olduğu düşünülen bölgelere göç yaygınlaştı. Sonrasında hiçbir özel önlem alınmadan hastalık neredeyse ortadan kayboldu.


Çoğu insan Abraham Lincoln'ün gerçekten çok uzun olduğunu biliyor ancak ne kadar uzun olduğunun farkında değiller. 1.93'lük boyu ile NBA için biraz kısa olsa da şimdiye kadarki en uzun başkandı.


Abraham Lincoln, John Wilkes Booth tarafından vurulup öldürülmeden sadece bir hafta önce, bir arkadaşına Beyaz Saray'da yürüdüğü ve herkesin ağladığını gördüğü bir rüya gördüğünü söyledi. Bir anlamda "öldüğünü gördü mü" gibi bir soruya da yanıt vermiş olabiliriz.


  • 300 maçta sadece bir kez mağlup olan bir güreşçiydi.
  • Lincoln, Gizli Servis'i suikastından saatler önce kurdu.
  • Suikastı sırasında Lincoln'ün koruması yoktu.
  • Mezar soyguncuları Lincoln'ün cesedini çalmaya çalıştı.
  • Lincoln, patent almış tek başkandır.
  • Karısı zengin bir köle sahibi aileden geliyordu.
  • Göreve başlama töreninde fotoğraflanan ilk başkandı.
  • Suikastçısı J.Wilkes Booth resimde Lincoln'e yakın dururken görülebilir.
  • 48,5 numara ayakkabı giyiyordu.
  • Karısı ile Beyaz Saray'da psişik seanslar düzenlerdi.
  • 4 oğlu olmasına rağmen torunu yoktur.
  • 1836'da baro sınavını geçerek kendi kendine hukuk öğrendi.


Elbette, Abraham Lincoln muhtemelen birkaç vampirle başa çıkabilir, ancak lanet başka bir hikaye. Yine bir şehir efsanesi tadında ancak Lincoln, 1840'ta William Henry Harrison ile başlayan ve 1960'ta John F. Kennedy ile biten, ofiste ölmek için "sıfırla biten" bir yılda seçilen uzun bir başkanlar dizisinde ikinciydi. Ronald Reagan yaklaştı ama suikast girişiminden kurtuldu— kurşun kalbinin bir santiminden geldi.


Abraham Lincoln sakalıyla ve uzun boyuyla ünlü olabilir ancak büyümesine yardımcı olduğu başka bir ünü daha var: Valentine Tapley tarafından uzatılan 3.81'lik bir sakal.


Tapley denen arkadaş o dönemler bir Demokrattı ve Cumhuriyetçi Lincoln'den o kadar nefret ediyordu ki, Lincoln seçilirse bir daha asla tıraş olmayacağına yemin etti. Bu, 1910'daki ölümüne kadar tuttuğu bir sözdü.


Abraham Lincoln kendi ölümünü tahmin etti mi?


Abraham Lincoln'ün eski hukuk ortağı, arkadaşı ve bir zamanlar koruması olan Ward Hill Lamon, 16. ABD başkanıyla ilgili ünlü bir hikaye nakletti. Hikayeye göre, 14 Nisan 1865'te suikaste uğramadan sadece birkaç gün önce Lincoln, karısı Mary Todd ve Lamon'u içeren küçük bir grupla yakın zamanda gördüğü bir rüyayı paylaştı. Rüyasındaki "Başkan. Bir suikastçı tarafından öldürüldü." sözü dikkat çekicidir.


Bu yazımızda; Abraham Lincoln kimdir?, Abraham Lincoln suikasi, Abraham Lincoln nasıl öldü ve Abraham Lincoln hakkında bilgiler başlıklarına değinmeye çalıştık. Umarım beğenir ve değerli yorumlarınızı bizimle paylaşırsınız.

Yorumlarınız Değerlidir