WordPress altyapısını tercih eden ancak bu konuda pek de bilgi sahibi olmayan kişi veya kurumlar için gerekli WordPress eklentilerini listelemek isteriz.
Akismet Anti-Spam Eklentisi
Web sitelerini spam yorumlardan koruyan (Akismet Spam Protection) faydalı bir eklentidir. Haber sitesi olsun, blog ya da orta ölçekli bir kurumsal site olsun mutlaka bu eklentiyi kurmalıdır. Özellikle bir çok yurt dışı kaynaklı internet sitesi backlink alabilmek için otomatik yorum göndermektedir. Akismet bu otomatik yorumları engeller.
Yoast SEO
Haber içeriklerinizi daha derli toplu göstermek adına kurmanız gereken olmazsa olmaz Yoast SEO ile title yani haber başlığı ve description yani haber tanımlarını organize edebilir arama motorlarında sıralama elde edebilirsiniz. Ücretli ve ücretsiz versiyonu bulunmakta ve daha pek çok faydalı özelliğe sahip.
WP Mail SMTP Eklentisi
2 milyondan fazla web sitesi, e-postalarını güvenilir bir şekilde göndermek için WP Mail SMTP eklentisini kullanıyor. Uygulamanın amacı, e-posta teslim edilebilirliğini kolay ve güvenilir hale getirmektir. E-postalarınızın gelen kutusuna ulaştığından emin olmak istiyorsanız mutlaka kullanmanız gereken bir eklentidir.
Klasik Düzenleyici
WordPress'in karmaşık yeni yazı editörü bir çoğumuza karışık gelebiliyor ve bu noktada klasik düzenleyici yardımımıza koşuyor. Tüm web sitelerimde kullandığım olmazsa olmaz faydalı bir eklentidir. Classic Editor, resmi bir WordPress eklentisidir ve en az 2022'ye kadar veya gerektiği sürece tam olarak desteklenecek ve korunacaktır.
LiteSpeed Cache Önbellek Eklentisi
LiteSpeed Cache (LSCWP), önbellek ve bir dizi optimizasyon özelliği içeren hepsi bir arada site hızlandırma eklentisidir. WordPress için LiteSpeed Cache ClassicPress ile uyumludur. Bir çok araştırmaya göre paralı WP Rocket eklentisinden çok daha performanslı kabul edilmektedir.
YOP Poll Anket Eklentisi
Hem tekli hem de çoklu yanıtları içerecek anketler oluşturabilir, anket bilgilerini nasıl sıralamak istediğinize, sonuçları nasıl yöneteceğinize, hangi ayrıntıların görüntüleneceğine karar vermek için çok çeşitli seçenekler ve ayarlarla çalışabilirsiniz.
MonsterInsights: Google Analytics ile Entegre
En iyi Google Analytics eklentisi olarak tanımlanan MonsterInsights, sitelerinde Google araçlarını kullananlar için olmazsa olmaz bir eklenti. Metrikleri okumak zaman zaman karmaşık bir hale gelebiliyor ve MonsterInsights tam bu noktada devreye giriyor.
MailPoet: E-posta Bültenlerini Yönetin
2011'den beri 300.000 WordPress web sitesi tarafından güvenle kullanılan eklenti ile ziyaretçileriniz web sitenizden ayrılmadan e-posta abonelikleri gerçekleştirebilecek. Yeni içerikler yayınladığınızda takipçilerinizin haberi olsun istiyorsanız mutlaka kurmanız gereken faydalı bir eklenti.
Contact Form 7 Eklentisi
Neredeyse her WordPress sitenin kullandığı, çoğu premium temanın kurulmasını zorunlu tuttuğu Contact Form 7 en iyi iletişim formu eklentisi. Wp Mail SMTP eklentisini başarıyla kurduysanız özellikle iletişim sayfanız üzerinden veya farklı modüller üzerinden formlar toplamanız mümkündür.
WP Page Navi
Her gün yüzlerce haber paylaştığınızı düşünelim. Eklentinin nihai amacı, sitenizin ana sayfasında yer alan yazıların / içeriklerin aşağıya doğru sonsuz şekilde uzaması yerine 1, 2, 3, 4, vs. şeklinde sayfalama yapmasıdır. Böylece ziyaretçiler eski içeriklerinize daha rahat ulaşacaklardır. Bir çok haber teması listelediğimiz bir çok eklentiyle otomatik olarak gelse de yine de paylaşmak istedik.
WordFence Security Güvenlik Eklentisi
Bu güvenlik eklentisi, gerçek zamanlı olarak trafiğinizi kontrol altına alarak firewall sağlıyor. Arzu ederseniz fake yada zararlı gördüğünüz trafikleri ip block özelliği ile engelleyebiliyorsunuz. Uzun uzadıya faydalarından bahsedebilirim ancak mutlaka kurmanız gereken bir eklentidir.
WP Smush ile Görsel Performans
Siteniz ne kadar hızlı olursa ziyaretçilerinizin diğer sayfaları ziyaret etme oranı o denli artar. Bu da trafiğinizi artırırken sayfadan hemen çıkma oranını (bounce rate) düşürür. Sayfalarınızın daha hızlı açılması görsellerin boyutu ile doğru orantılıdır. WP Smush eklentisi ile görsellerin çözünürlüğünü düşürmeden boyutlarını optimize edebilirsiniz.
Farklı alternatifler arayanlar için Imagify Image Optimizer'i de önerebilirim. Buradaki son notum bir çok imaj optimizasyon eklentisinin cüzi bütçelerle çok daha başarılı sonuçlar verebilmesi.